nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Što je doista to što te tjera da budeš "duhovan", i koji je to istinski razlog da se toliko trudiš. Ako je taj razlog toliko dubok i toliko istinski - samo naprijed - ne možeš pogriješiti! I ako je u tebi istinske namjere, sva će božanska vrata za tebe s milošću biti otvorena!
   Osho
  Što je značenje postojanja ?
  Osho o pušenju
 
 
   Yogananda
  Tajna sreće
  Tragajte za Bogom
  O Isusu

Značenje postojanja !
 

Značenje je ljudska izmišljotina. Ne postoji značenje u samom postojanju, ono je izvan značenja. Ono nije ni beznačajno, jer nešto može biti beznačajno samo ako može imati značenje. značajnost i beznačajnost su dvije strane istog novčića. Što se tiče postojanja, značenje je potpuno irelevantno, prema tome ono je beznačajnost. Stoljećima je čovjek nametao značenje postojanju, zato jer treba hrabrosti da se živi veselo bez značenja. Potrebna je stvarna inteligencija da se živi u ekstazi, bez ikakvog značenja. Gomila nema tako mnogo inteligencije, oni trebaju neki izgovor. Koliko god lažan taj izgovor bio, nije važno - njima je čak i lažni izgovor dovoljno dobar da žive za njega. Oni su u apsolutnoj potrebi za značenjem. Čovjekova potreba je ta koja nameće značenje postojanju. Što je čovjek nezreliji, to je veća njegova potreba za značenjem. Kad odraste, njegova potreba postaje manja. Kad čovjek stvarno odraste, više uopće nema potrebe za značenjem. On jednostavno živi, bez ikakvog drugog razloga; on živi zbog života. tada postojanje nije sredstvo za postizanje nečeg drugog, ono je prekrasno takvo kakvo je; ne ispunjava nikakvu svrhu. U stvari, zato što ne ispunjava nikakvu svrhu, ono je tako prekrasno, tako potpuno prekrasno. Nema nikakve korisnosti, nije ispunjeno robom, ispunjeno je poezijom. Koje značenje ima pjesma, koju svrhu? Koje značenje ima ruža, koju svrhu? Koje značenje noći pune zvijezda? A koje je znaačenje ljubavi? Koje je značenje svega što vas okružuje? U tome nema značenja. A ako trebate značenje, tada ćete ga projicirati. tada postojanje postaje samo ekran i vi na njega projicirate svoje značenje. Čovječanstvo je to činilo stoljećima i zbog toga mi danas strašno patimo. Sada je čovjek postao odrasliji; nije više djetinjast kao prije, i može vidjeti da sve te projekcije nisu ništa drugo nego projekcije. Sva značenja se ruše, i sada je stvoren veliki kaos od srušenih značenja u koja smo vjerovali tisućama godina. U cijelom se svijetu osjeća velika beznačajnost. Svi moderni mislioci, od Sorena Kierkegaarda do Martina heideggera su zaokupljeni jednim jedinim pitanjem, a to pitanje je pitanje značenja. Ali zašto onda žive Prirodno, neizbježno, javlja se drugo pitanje: Ako nema značenja, zašto onda žive? Zašto onda ne počine samoubojstvo? Marcel je govorio da je samoubojstvo jedino značajno filozofsko pitanje. Zašto nastavljati živjeti kada ne postoji značenje? Je li to čisti kukavičluk, živjeti kada ne postoji smisao? A Marcel je značajan u kontekstu cjelokupne ljudske povijesti misli, filozofije religije. Sve vrijednosti nestaju, i čopvjek želi bilo što da se za to uhvati. Zato jer stari bogovi nisu uspijeli, čovjek izmnišlja nove bogove.


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin