nazovi 091 899 41 99    

     22.02.2006

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  D o g a đ a n j a
Pitanje M.M.-07. siječnja  2005.
Čini mi se da postoje dva izvora reiki-a u svijetu, jedan je Usui reiki a drugi je Tibetanski reiki. Po čemu se razlikuju? 

Pitanje P.P.-12. siječnja  2005.
Zašto se odvaja majstorski i učiteteljski stupanj? 

Pitanje Nikoline -14. listopada  2003.
Kako se gdja.  Furumoto usuđuje davati "cjenik usluga" jednak za sve bez obzira na sredinu u kojoj žive? 

Zahvala Željke iz Zagreba
Jedan svjetlosni pozdrav uz najljepše želje da se Svjetlost i dalje širi putem vaših riječi i vaših misli

Bezdan 21.veljače 2006
Moj problem je u tome kako sebi objasniti iskustvo "bezdana"

   P r a k s a
  Komunikacija
  Biraj bolje za sebe
  Vježbe za peti uvid
  Blagoslov
  Pozdrav suncu
  Sweat lodge
  Pet tibetanaca
 

Pitanje P.P. (12. siječnja 2005. godine)

Dobar dan!

Prije svega da pohvalim vašu net stranicu na iznimno lijepim sadržajem. Imam jedno pitanje!!! Iniciran sam u majstorski stupanj po Usui metodi...Zašto se odvaja majstorski i učiteteljski stupanj? Jel to inače i prije bila tradicija? Da li je to ono što moj učitelj kaže: "ako jednog dana budeš spreman podučavati"... ili je to financijska pozadina u igri?

Lijepi pozdrav i svako dobro!

 


  Odgovor Vladimira Magdića (14. siječnja 2005.)

Ne, nije financijska pozadina, odnosno ako i je - to nije sustav. Prema Usui sustavu postoje  tri stupnja i to: I, II i majstorski. Prema tom sustavu pojam učitelja ne postoji, to su vjerojatno izmislili zapadnjaci kako bi sve izledalo više nego što je. Neki učitelji su podijelili taj posljednji stupanj u dva pa su ga nazvali majstorski i učiteljski. Majstorski znači da si iniciran sa majstorskim  simbolom ali ne poznaješ obred inicijacije. To se je davalo praktikantima koji još nisu bili spremni primiti majstorstvo pa im je ta inicijacija služila za osobni razvoj ili pripremu za pravo majstorstvo. Ja praktikanta pripremim kroz II stupanj i ako se odluči za podučavanje Reiki-a, odnosno ako se odluči biti majstor tada ga iniciram u majstora, prenesem mu sve znanje o tome i gotovo. U sustavu Reiki-a ne postoji učitelj, već majstor i ništa više. Očito je taj pristup više odgovarao zapadnjačkom razmišljanju, ali sve to na kraju nije niti bitno. Majstori se ne raspoznaju po tome da li su završili majstorski, učiteljski ili bilo koji drugi stupanj, već porema svom istinskom majstorstvu. Majstor jesi ili nisi. To nema veze sa učenjem - više bi se moglo reći da ima sa energijopm koju nosiš. Ona je majstorska ili nije majstorska i na taj način te se raspoznaje. To su moja razmišljanja i moje iskustvo ali no ne mora biti vjerodostojno za bilo koga drugoga pa niti za vas.


Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin