nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Naprosto zastani, zaustavi vrijeme, zatvori oči i probudi ljubav u sebi. To nije teško, to je tvoja priroda i ti to možeš učiniti kad god zaželiš. Ne treba te nitko tome učiti. Taj osjećaj već imaš u svom srcu. Samo ga trebaš probuditi i proći kroz njega.
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Reiki je savršen

Reiki je savršen, oduvijek je bio takav, danas je takav i uvijek će biti. Ali to nije slučaj s nama ljudima. Mi smo nesavršeni, takvi smo bili, takvi smo danas a što će donijeti budućnost o tom-po tom.

Prvi probem o kojem bih nešto napisao je motiv zbog kojeg je netko došao u Reiki. Motivi su nam različiti. Netko je došao zbog toga što je imao zdravstvenih tegoba i na taj ga je način mislio rješiti. Neki su u tome uspijeli, neki nisu. Oni koji u tome nisu uspijeli su se sigurno razočarali Vjerojatno su mislili da će se problem rješiti sam po sebi i da oni nisu ništa od sebe dužni dati. Ostat će potpuno isti, neće se mijenjati a njihov problem će se rješiti tek onako. No, to je u stvarnosti skoro nemoguće. Reiki se treba raditi i živjeti i tek onda bez uvjetovanja vidjeti gdje nas je promjenio i što je to što bismo trebali još mijenjati. Takve osobe u većini slučajeva nisu dotakli Reiki u njegovoj drugoj dimenziji a to znači da u njemu nisu prepoznali njegovu duhovnu dimenziju.

Drugi problem su učitelji koji i jesu i nisu krivi. Imao sam priliku čuti da neki učitelj drži tečaj I ili II stupnja jedno prijepodne. Također i majstorski. Da li je to moguće? Što učenik koji u većini slučajeva dolazi na tečaj potpuno nepripremljen može zapamtiti u nekoliko sati. Još ako se tome doda i to da većina majstora učitelja ne održava kontakte s svojim učenicima i ne okuplja svoje učenike barem 1-2 puta tjedno, tada vam je potpuno jasno o čemu ja to govorim. Zašto je to tako. Pa vjerojatno su i ti učitelji tako završili svoj stupanj majstorstva. Ja ne kažem da je velika većina takva. Dapače, mislim da se mnogi trude i da poštivaju barem onaj potrebni minimum kako bi predali čitavo znanje za određeni stupanj a to je; za prvi stupanj je potrebno barem 36-40 sati, za II stupanj četiri dana, za majstorski je potrebno da je učenik stalno sa svojim majstorom i da praktično vidi sve što ga može očekivati kada on postane potpuno samostalan. Ovo ne pišem bez veze, samo zato što tako mislim, već stoga što sam imao prilike vidjeti kako osobe padnu u katarzu iz koje ih njihov učitelj ne može izvući jer naprosto nema takvih iskustava. Ako se u sve to uplete strah, te nepovjerenje u sebe panika i neznanje tada je problem velik i ogroman. Takva osoba kojoj se tako nešto dogodilo pobjeći će od Reikija za svagda i ne samo to ve će pričati svoju priču raznim vjerskim novinama (Veritas i sl.) koje će to jedva dočekati. Što će učenici koji Reiki dobiju za nekoliko sati znati u praksi? Došao im majstor iz Slovenije ili iz nekog drugog grada, dao im Reiki za nekoliko sati i otišao. Što će oni s tim? Ostanu sami, s polovičnim ili skoro nikakvim znanjem i izgube se. Opet ponavljam, možda će neki i savladati onaj prvi aspekt Reikija a to je iscjeljivanje i samoiscjeljivanje ali što je sa duhovnim aspektom. Učitelj također raste na svom putu, uči i svaki put može učenicima dati nešto novo, neku nadopunu, neki novi ili drugačiji, potpuniji pogled na Reiki, ili ih naučiti nekoj kombinaciji Reikija sa nekom drugom metodom i sl. Druženja su naprosto potrebna. Nije dovoljno biti iniciran. Reiki se uči svakog dana, ne iz knjiga već iz našeg osobnog iskustva. Neke stvari vas majstor ne može naučiti. Može vam pomoći da lakše spoznate ili da prepoznate ali vas ne može naučiti. To je stoga što se vama Reiki može pokazati na malo drugačiji način nego vašem učitelju.

                                            Vladimir Magdić

 


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin