nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Na tebi je da širiš Božju svjetlost, najprije u sebi samom a samim tim, donijet ćeš ga svakojakom obliku Bivanja i Postojanja!
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Usui-ev satori

Evo i nekih drugih informacija o Usui-u. Prema nekim informacijama prije nego što je doživio «satori» Usui nije imao usklađenje. Bio je visokoobrazovan čovjek čije su akademske sposobnosti, prema Hiroshi Doin bile neuobičajene. Postići usklađenje, znači doprijeti do sklada i harmonije. Prije, Usui nije bio sposoban iscjeljivati, niti čak razumijeti kako se dolazi do duhovnog iscjeljenja. Tek nakon njegovog «iskustva», mogao je iscjeljivati. Njegovo «iskustvo» mu je dalo snagu i moć. U praktičnu harmoniju je ušao tek nakon što je doživio iskustvo Reiki-ja. Formalno usklađenje nam čini ono što je Usuievo «iskustvo“, koje nije bilo nimalo ceremonijalno. Radio je puno poslova i putovao diljem svijeta kao diplomat. Shvatio je zatim, da nije uspješan kao što bi trebao biti, pa je krenuo u potragu za odgovorom. Znamo da je nekoliko godina proveo u budističkom hramu, neki kažu tendai, neki Zen, a neki nisu naveli u kojem. Nakon nekoliko godina učenja, odlučio se na dvadesetjednodnevni post na svetoj planini. Ovakav post je normalna asketska vježba kojom se postiže procišcenost uma. Ono što je iskusio na planini jest «satori», trenutak Jedinstva sa Svim, u kojem stvari postaju jasne i nakon kojeg iskustva, život onoga koji to prođe više nikad nije kao prije. U Usuievom «satoriju», sva su njegova učenja, budističke inicijacije, znanja i iskustva, ujedinjena u oblik kojeg mi danas zovem REIKI. Mi na Zapadu imamo običaj misliti da mora da je postojala neka vrsta «usklađenja», samo zato što je svatko od nas to dobio na takav način. U Japanu mu se obraćaju sa «SENSEI» (što bi u prijevodu značilo UČITELJ) – odnosno, onaj koji podučava znanja. Japanci znaju da postoji više načina da bi se došlo do srži pa čak i u duhovnoj praksi: Usuiev dar nama jest iscjeliteljski proces ulaska u Reiki; tako dobro uobličen dar, da ne bismo morali potrošiti godine kako bismo mogli slijediti njegov put (iako to ne bi bilo loše). Reiki nam je dan u trenutku, a ostaje s nama cijelog života. Usui je bio suosjećajan i velikodušan čovjek. Želio je da svi postanu sposobni raditi Reiki, da bi svatko od nas iskusio «satori». Ujedinio je metodu podučavanja, koja se temelji na njegovim znanjima i iskustvima, da bi svi koji su krenuli njegovim putem dao sredstvo i alat za rad. To je Reiki kakvog danas poznajemo – pet pravila (pravila, učenje, inicijacija, vježbe i zajedništvo). Dalje je sve na nama.

 


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin