nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Istina jest da je i u tebi mudrost kao i u meni, kao i u mnogim drugim ljudskim bićima. Podaj si vremena da se ta mudrost koju nosiš u sebi i koja je u tebi oduvijek, ispolji u tvome životu. Tek tada će - drugi to prepoznati!
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Povijest (Evan) - prvi dio
Reiki je ponovno otkriće tisuće godina stare tradicije prirodnog iscjeljivanja. Definiramo ga kao silu koja tvori temelj cjelokupnog života. Ta Univerzalna sila se određenim podešavanjem (inicijacijama) može probuditi i aktivirati u svakom čovjeku, tako da kroz njegove ruke potekne kao iscjeljujuća i usklađujuća energija. Reiki vraća covjeka do prirodnog sklada sa samim sobom i Univerzumom. Za njegovu uspješnu primjenu nisu potrebna nikakva medicinska predznanja jer on djeluje sam po sebi i iz samog sebe.
Ovu metodu je ponovno otkrio dr. Mikao Usui koji je sredinom 19. stoljeća bio voditelj jednog kršćanskog sjemeništa u Kyotu u Japanu. Jednog dana jedan od njegovih učenika ga upita zašto se do tada ništa ne zna o metodama pomoću kojih je Isus vršio iscjeljivanja i da li on doslovno vjeruje u Bibliju. Odgovor je bio potvrdan, ali učeniku nedovoljan: ‘Nama mladima nije dovoljno samo vjerovanje. Pokažite nam na koji je način Isus činio iscjeljenja’. Odlazi na svetu planinu Kuryamu nedaleko od Kyota i pokušava kroz meditaciju potražiti odgovor na pitanje. Na planini ostaje 21 dan i pred sebe polaže 21 kamenčić koji mu služe umjesto kalendara. Svakog dana odbacuje jedan kamenčić i za sve vrijeme meditira. U početku se ništa ne događa. U osvit posljednjega dana primjećuje blistavu svjetlost koja mu se brzo približava i pogađa ga je usred čela. Prestrašio se i pomislio da je to kraj. Zatim je vidio milijune mjehurića u svim bojama, a potom se pojavilo veliko sjajno svjetlo - tog trenutka je prepoznao sanskrtna slova i značenje simbola. Postupno se vratio u normalno stanje i osjetio ispunjenim energijom i snagom. I tu počinju čuda.
Silazeći s planine ozlijedio je prst na nozi, položio je ruku na njega - odjednom je krvarenje prestalo, a bol nestala. Kako je bio gladan, svratio je u gostionicu i naručio veliki japanski doručak.Gostioničar ga je upozorio da ne jede toliko obilno nakon dugog posta, no on je pojeo čitav obrok bez i najmanjih posljedica. Tu se našla i gostioničareva unuka koja je već danima patila od jake zubobolje. Usui je položio ruke na njeno lice i djevojka se opet dobro osjećala. Odlazi u prosjački dio Kyota i pomaže prosjacima iscjeljujući ih. Nakon sedam godina uočava da ponovo vida stara lica i spoznaje da je zaboravio nešto osobito važno - poučiti ih zahvalnosti. Slijedećeg dana sastavlja životna pravila Reikija. Uskoro napušta prosjački dio Kyota i otpočinje novi period života. Traži ljude koji žele vidjeti pravo svjetlo, koji su bolesni, potišteni i čeznu za iscjeljenjem. Putuje i naučava Reiki.

REIKI - USUI SUSTAV ZA PRIRODNO lSCJELJENJE

Danas Reiki ponovo potvrđuje kvalitete prastare metode iscjeljenja - antičke ljudske umjetnosti. Reiki odlazi iz Japana u Europu preko Havaja i Amerike. Do 40-ih godina je taj medicinski sustav bio u Japanu jako proširen i cijenjen. Postojale su prave Reiki klinike u kojima se radilo - bez obzira na to što se događalo u tradicionalnoj medicini - iscjeljivalo se po toj holističkoj metodi i to veoma uspješno.
Što danas značli Reiki? Što je to?
U svim su antičkim duhovnim školama svijeta poznavali takozvanu prvobitnu energiju, energiju koja je u osnovi svega što je život. To saznanje bilo je i jest srž tih nauka. U prošlosti su ga prenosili usmenom predajom samo duhovna lica svojim učenicima. Opuštati ili stvoriti dostupnom tu prvobitnu energiju je uvijek isto kao iscijeliti: iscjeljenje u njegovom najizvornijem značenju jeopet postati zdrav, ponovno doseći cjelovitost’. Prirodno se iscjeljenje uvijek dogadalo na svim razinama odjednom: na fizičkoj, mentalnoj, emocionalnoj i duhovnoj. ‘Opet postati zdravnije moguće ako se liječi samo jedna razina. Jasno, razina koja je ozlijeđena može djelovati na druge, pa je za iscjeljenje prijeko potrebno da pacijenta promatramo u njegovoj cjelovitosti. Uzrok bolesti i neuskladenosti je često duhovno neznanje.

Reiki je složenica od dvije rijeci. Rei označava Univerzalnu Božansku kozmičku energiju, a Ki ili Chi našu vitalnu energiju koju proizvodi naša bit. U doslovnom prijevodu Reiki znaci Vitalna Univerzalna Energija, energija koja je svima na raspolaganju, potpuno neograničena. Različite kulture i religije tu energiju označavaju nama općepoznatim izrazima kao što su prana, božji dah, svjetlost, chi, bioenergija, orgonska energija, kreativna energija itd. Reiki je određen sustav koji nudi pristup do univerzalne vitalne energije i čini je dostupnom.  strel.jpg (263 bytes) dalje

    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin