nazovi 091 899 41 99    

     28.02.2006

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

 


   P o r u k e
  Govori osmišljeno
  Ako si "napadnut!?
  Imaš li prostora za život
  Budi jednostavan
  Uvijek budi u svjetlu
  Budi to što jesi
  Ti možeš sve
  Učini najbolje što možeš
  Život se događa ovdje
  Mijenjati se - da ili ne
  Budi duhovan
  Probudi ljubav
  Dobro je biti "duhovan"
  Budi odmjeren u svemu
  Danas ste mogli bolje
  Neuvjetovana ljubav
  Kolektivna svijest
  Od čega živiš?
  Što je dobro za tebe
  Tolerancija
  Jesli graditelj
  Kavez
  Ljubav prema Bogu
  Živi puninom
  Ne povređuj žovot
  Majstorstvo
  Živi u ispravnosti
  Težnja
  Dualnost
 
 
Govori osmišljeno                                                                              

Mnogi su mudraci rekli: "Onaj tko zna - šuti, onaj tko ne zna - priča". Zar ova rečenica nije sve rekla? Što se tu može dodati? Čemu potreba da se kroz izvanjske riječi ispriča iskustvo ili "mudrost"  kada se ionako iskustvo ne može riječima opisati, niti mudrost riječima prenijeti. Stoga treba znati u svako vrijeme kada i što reći i naravno - u kojoj količini. Možda vam se ovo čini nevažno no u duhovnom svijetu je to itekako važno. Ima mnogo razloga zbog čega je to tako. Jedan od njih, i to onaj najvažniji sam već napomenuo. Ako imaš mudrost ti znaš da je imaš i nije ti važno da li drugi znaju da je ti imaš. Tom prosvjetljenom biću koji zna da ima mudrost nije važno da li će ga netko tapšati po ramenima ili neće, njemu će biti važno da tu mudrost pokuša prenijeti i to samo onima koji žele to čuti. Mnogi iako slušaju - ne čuju. Dakle, šutjet će pred onima koji ne znaju i koji ne žele čuti a s obzirom da posjeduje mudrost lako će takve prepoznati.

Zbog nesigurnosti i sumnje da li posjeduje mudrost ili ne, zbog neznanja o tome što je mudrost a što znanje mnogi imaju potrebu da kroz riječi nadomjeste nedostatak iskustva. A to je nemoguće. Iskustvo je iskustvo i prosvjetljen će čovjek prenositi to iskustvo samim sobom. Ne u smislu da je pokazuje već u smislu da je živi. A oni koji će željeti to vidjeti - oni će to znati prepoznati. Dakle, ne pričaj mnogo, kada govoriš govori osmišljeno i govori iz srca. Ukoliko govoriš iz uma te riječi su kontrolirane egom i tada govoriš samo ono što će kod slušatelja izazvati divljenje ili ćeš svjesno ili nesvjesno kroz svoje riječi pokušati izdići sebe. Kada govorite možete obraćati pažnju na svoj govor i moći ćete zamijetiti da kad govorite iz uma - taj govor ide preko ega kojeg, ukoliko pažljivo osjećate i promatrate, možete ostjetiti ispred sebe negdje u visini vaše pete čakre. Takvim govorom nećete postići mnogo, puno ćete potrošiti energije a rezultati vašeg govora će mnogi zaboraviti istog trena. Taj govor neće biti popraćen enegijom i stoga je prazan - ne nosi sobom mudrost. Onaj istinski govor ide iz srca i ne kontrolir aga ego. Takav govor nosi sobom istinu i iskustvo i i postiže cilj. Mnogi će slušaoci zapamtiti barem nešto od toga a kod nekih može izazvati i istinske osjećaje popraćene emocijama.

Pokušajte poraditi na tome. S upornom vježbom možete postići zadivljujuće rezultate. Majstori ne govore mnogo, oni gađaju tamo gdje treba i tamo postižu cilj. Kada govorimo o cilju tada je jasno da govorimo o dobronamjernosti i o mudrosti a ne o ciljevima koje želi postići ego. Svako iskorištavanje drugoga ne donosi dobru karmu i to znači da takav čovjek koji to koristi nije prosvjetljen čovjek. No, ovdje nije riječ o iskorištavanju ili o manipulaciji, to je možda tema za neku drugu priliku. Ovdje je riječ o nepotrebnom trošenju energije kroz govor i o tome da se govori iz iskustva i mudrosti a ne samo zato da bi se nešto reklo, ili da bi se nekog zadivilo. U svakom slučaju iako ovi tekstovi ne donose ništa novo, niti se kroz nekoliko redaka može reći mnogo, no dovoljno da bi se u vama potaklo pitanje kako vi govorite, kako vi koristite energiju govora, koliko vi govorite nepotrebno ili potrebno i koliko vi govorite iz iskustva i mudrosti.

                                                              Vlado


Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin