nazovi 091 899 41 99    

     28.02.2006

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

 


   P o r u k e
  Govori osmišljeno
  Ako si "napadnut!?
  Imaš li prostora za život
  Budi jednostavan
  Uvijek budi u svjetlu
  Budi to što jesi
  Ti možeš sve
  Učini najbolje što možeš
  Život se događa ovdje
  Mijenjati se - da ili ne
  Budi duhovan
  Probudi ljubav
  Dobro je biti "duhovan"
  Budi odmjeren u svemu
  Danas ste mogli bolje
  Neuvjetovana ljubav
  Kolektivna svijest
  Od čega živiš?
  Što je dobro za tebe
  Tolerancija
  Jesli graditelj
  Kavez
  Ljubav prema Bogu
  Živi puninom
  Ne povređuj žovot
  Majstorstvo
  Živi u ispravnosti
  Težnja
  Dualnost
 
 
Dualnost                                                                                       

U majstorskom stupnju Reiki-a postoji simbol čija mantra znači otprilike «van svake dualnosti». Kada sam pokušao taj simbol i njegovu mantru ukomponirati u ovaj fizički  i svoj vlastiti život, shvatio sam da to ipak ne znači biti u jednom, naprosto zato što si uvijek svjestan da postoji dualnost i u svakom trenutku si je svjestan. Takorekuć nisi u mogućnosti sebe prepustiti u to jedno jer ti život stalno i stalno nameće dualnost. Shvatio sam da je naprosto moraš proći isto tako kao što student prije studija mora završiti osnovnu školu. Tek kada presrastemo to stanje i kada stanje dualnosti i stanje van dualnosti prihvatiš kao jedno, tek tada si JEDNO. To ne znači da si van utjecaja fizičkih zakonitosti, to samo znači da si u sebi pomirio jedno i drugo te da si sebe stavio u stanje JEDOGA. Nemojmo zaboraviti da je i Kristovo fizičko tijelo  imalo potrebu kao što ima i naše fizičko tijelo. Ali njegova svijest je bila JEDNO. U duhovnom svijetu nema preskakanja stanja svijesti. Život nam se događa i stavlja nas u različita iskustva. Vi mislite da na to nemate utjecaja. No, ja na to gledam malo drugačije. Možda nemate svjesnog uticaja, naprosto zato jer trenutkom vašeg rođenja vi ste preuzeli obavezu da prođete kroz određena životna iskustva kroz koja učite. I ukoliko to tijekom življenja zaboravimo, navedena iskustva ćemo sticati prisilno a ne dobrovoljno. Dakle, pružena nam je mogućnost da iskustva stičemo dobrovoljnim pristankom ali isto tako ako od toga odustanemo i ako pokušavamo od njih pobjeći, život će nas na to naprosto prisiliti. Prije samog oslobođenja morate proći sva ova iskustva. Vi biste ih htjeli preskočiti a život vam to ne dopušta. Vi sebe doživljavate kao žrtvu tog iskustva, koja ne može utjecati na događanja, zato vas i podsjećam na dogovor duše i univerzuma prije nego što ste rođeni. Ako ste tada pod utjecajem karme pristali na taj put kojim danas hodate, tada ne postoji način da siđete sa tog puta prije nego ga prođete. Tek onda možete doći u stanje oslobođenosti. Stoga vam predlažem mogućnost koju imate a to je da se pomirite sa sobom. Da ne tražite više nego što možete, da ispoštivate određena pravila koja vam nisu nametnuta već su posljedica dosadašnjih djelovanja a to zovemo karmom. Karma je neumoljiva i ona teži da se realizira. Vi neke stvari koje karma nameće možete izbjeći pod uvjetom da ju počnete iscjeljivati, odnosno, na taj način mijenjati, u protivnom ste joj podložni i ne možete ništa učiniti.

Dakle, naprosto ne postoji način da izbjegnete djelomične spoznaje prije nego što postanete apsolutna svijest. To je stoga jer je to proces koji traje i koji prožima sve vaše živote.

Kad govorim o pomirenju sa samim sobom pod tim podrazumijevam da se treba dovesti u stanje svijesti gdje je svaka vaša stanica pomirena sa sobom. U tom stanju nema pitanja i nema odgovora. Što dolazi vi prihvaćate. Ponekad to nije jednostvno zato što nam život donosi i teška iskustva. Ali upravo kroz njih se najbolje uči. Možda vam ovo djeluje filozofski ili možda naučeno, no ja vam pokušavam reći da kada je neko teško iskustvo iza nas, niti približno ne izgleda teško kao što je bilo dok smo bili uronjeni u njega. 

Zašto ne biste pojednostavili stvari, vi ste si postavili cilj a to je apsolutna spoznaja i to je dobro. Što vam je preostalo? Da koračate malim korčićima do tog cilja. Jedino ako imate mogućnost doseći taj cilj jednim skokom tada ga učinite. Ali moje iskustvo mi govori da to nije moguće, odnosno da se to događa vrlo rijetko, samo nekim izabranicima ovog univerzuma a i to nije slučajno jer su već unaprijed predodređeni za to.

                                                                         Vlado !

Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin