nazovi 091 899 41 99    

     28.02.2006

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

 


   P o r u k e
  Govori osmišljeno
  Ako si "napadnut!?
  Imaš li prostora za život
  Budi jednostavan
  Uvijek budi u svjetlu
  Budi to što jesi
  Ti možeš sve
  Učini najbolje što možeš
  Život se događa ovdje
  Mijenjati se - da ili ne
  Budi duhovan
  Probudi ljubav
  Dobro je biti "duhovan"
  Budi odmjeren u svemu
  Danas ste mogli bolje
  Neuvjetovana ljubav
  Kolektivna svijest
  Od čega živiš?
  Što je dobro za tebe
  Tolerancija
  Jesli graditelj
  Kavez
  Ljubav prema Bogu
  Živi puninom
  Ne povređuj žovot
  Majstorstvo
  Živi u ispravnosti
  Težnja
  Dualnost
 
 
Ljubav prema Bogu                                                                                         

Čemu želimo biti ono što nismo? Da li je uopće moguće biti ono što nismo ili je ta gluma dovoljna nama samima? Naša težnja da prikažemo sebe u boljem i ljepšem svijetlu je nešto čemu mnogi teško odolijevaju. Čemu sve to? Posebno - čemu to u duhovnom svijetu? Zar je moguće prevariti Boga? Zar je moguće prevariti Svijest Postojanja? Ili to samo služi da bi uvjerili sebe u nešto o čemu maštamo ili čemu težimo. Pa čak uz pretpostavku da i sebe same uvjerimo u to, ja se pitam ; "I što od toga" Što ćemo učiniti s tim uvjerenjem? Možemo si misliti što god hoćemo, možemo si misliti da smo tik do Boga, da smo veliki i da smo vidoviti, da gospodarimo tuđim ili svojim životom. Možemo si misliti i mnoge druge stvari, ali da li je to stvarno tako, da li je to istina i što ako nije? Zar ćemo ostatak života provesti u uvjerenju da to jesmo? Život će nas možda upozoravati, davati nam kojekakve znake, no možda ih ne ćemo željeti čuti, možda nam baš tako odgovara, možda smo time veći u nečijim  ili našim vlastitim očima, pa, nastavljamo i dalje, doživljavajući razna "duhovna" ili "vidovita" iskustva. Vidimo sebe ili drugoga u različitim životima i spremni smo davati razno razne savjete. Da ne govorim o tome da su takvi spremni iscijeliti mnoge teško iscjeljive bolesti. Imaju rješenja za sve moguće bolesti i sva moguća ljudska stanja. Ali nemaju nažalost za sebe. Nitko živ na ovoj kugli zemljskoj ih ne može razuvjeriti u njihovim maštanjima. I sve to možda i nije tako strašno, naposljetku svatko ima pravo o sebi misliti što god hoće, ali u svojoj ludosti spremni su uvjeriti i sebe i druge da iscjeljuju sve moguće bolesti. Pa čak i onda kada im pacijent ode i napusti ovaj svijet, oni ih vide u svijetlu i ponovo i ponovo razvijaju novu priču u koju i sami počnu vjerovati i kažu: "Nije umro, napustio je samovoljno ovaj svijet, tik je do Boga, eto vidim ga već u novom životu, odlsužio je veliki karmički dug......" i tako dalje i tako dalje.......

Možete li si zamisliti kako je reći tu priču nekoj majci čije je dijete nedavno umrlo, možete li si pojmiti koliko ludosti je potrebno da bi se takva priča ispričala nekome kome je umrlo najdraže biće. Može li si to pojmiti? Da li je tako nešto uopće moguće? Uvjeravam vas da jeste, nažalost, ali tako je! I dok god je tako nemojmo se čuditi što su novinski stupci puni negativnosti prema mnogim vidovima alternativnih tehnika. Nemojmo se čuditi što Reiki prozivaju sektom i što bacaju drvlje i kamenje na taj Božji dar. To je tako, to posljedica eksplozije mnogih alternativnih tehnika. I moramo biti spremni prihvatiti je. No, mi ne moramo biti takvi i nakon ovih redaka moga ogorčenja, vraćam se na sam početak teksta i ponovo pitam i sebe i Vas: "Čemu imamo potrebu da budemo nešto što nismo i uopće, čemu imamo potrebu biti duhovni?" Čemu imamo potrebu biti duhovni? Što će nam to donijeti? Zar je potreba za duhovnošću veća od ljubavi prema Bogu? Da li za duhovnost možemo reći: "To je jedno s Božjom ljubavi" Ja se tako nešto ne usuđujem reći. Ljubav prema Bogu ili nazovite to kako god hoćete (prema postojanju, prema Apsolutu, prema životu ili bilo kako drugačije) je jedno a duhovnost je nešto potpuno drugo. Ja nisam protiv duhovnosti, ali jesam protiv lažne duhovnosti. Ja nisam protiv alternativnih pristupa liječenju ali jesam protiv neodgovornosti u tome, jesam protiv lažnih iscjelitelja, jesam protiv prevare bilo koje vrste, jesam protiv laži , protiv lažnog učenja i protiv svega što ljudima može donijeti krivu ili lažnu sliku o sebi samima ili o ovom svijetu. Ja nikada neću reći: "Ja sam onaj pravi" ili "Onaj tamo je lažac", niti jedno niti drugo nije potrebno reći. Pustimo da se nešto dogodi ili da se ne dogodi. Istiniti će ionako biti prepoznati, a oni drugi za sobom mogu vući i  horde sličnih ili istih, slijepac slijepog ionako ne može prevesti preko puta. Kad tad istina mora izaći na vidjelo. Vi budite nosilac te istine. Recite samom sebi: "Tu sam gdje jesam, to sam što jesam, trudim se i činim najbolje što mogu......i ako činim dobro ono će biti pokazano, ali ako činim loše, i ono će jednog dana postati vidljivo za sve pa i za mene samog.

 

                                                                         Vlado !

Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin