nazovi 091 899 41 99    

     28.02.2006

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

 


   P o r u k e
  Govori osmišljeno
  Ako si "napadnut!?
  Imaš li prostora za život
  Budi jednostavan
  Uvijek budi u svjetlu
  Budi to što jesi
  Ti možeš sve
  Učini najbolje što možeš
  Život se događa ovdje
  Mijenjati se - da ili ne
  Budi duhovan
  Probudi ljubav
  Dobro je biti "duhovan"
  Budi odmjeren u svemu
  Danas ste mogli bolje
  Neuvjetovana ljubav
  Kolektivna svijest
  Od čega živiš?
  Što je dobro za tebe
  Tolerancija
  Jesli graditelj
  Kavez
  Ljubav prema Bogu
  Živi puninom
  Ne povređuj žovot
  Majstorstvo
  Živi u ispravnosti
  Težnja
  Dualnost
 
 
Živi u ispravnosti                                                                       

Ti  u svakom trenutku svoga života moraš znati da ovaj Univerzum ili Boga ili jednostavnije, sebe samoga, ne možeš nikada, baš nikada prevati. Ti možeš imati namjeru da se promjeniš, ti možeš imati namjeru da se iscjeliš, ili da dobro djeluješ ili da imaš mirne misli, ali ako to nije iz tvoga najdubljeg bića, ako tako ne misli svaka tvoja stanica, ako tako ne misli i najmanji dio tvoga uma, tada je sve uzalud. I ma što ti htio, svejedno ćeš imati nemirnu misao i nećeš biti zdrav i nećeš činiti dobra djela. Tvoja namjera da se promjeniš mora krenuti iz dubine tvoga bića i nikakvih pa ni najmanjih kalkulacija ne smiješ imati u svojoj glavi. Sve mora biti vrlo vrlo čisto. Ni najmanjih primisli ni najmanje sumnje. I tada će svaka tvoja stanica prihvatiti tvoju namjeru i djelovati tako da se doista promjeniš. Svş drugo su puste priče. Ako želiš umiriti um, tada moraš početi raditi danas, i sutra i prekosutra i mnoge druge dane da bi rezultati došli možda kroz godinu ili dvije. Da bi promjenio svoju misao, ti se moraš služiti svim onim što je poznato i svim onim što je nepoznato. Jedina bit je u tome da li taj način djeluje ili ne. Dakle, čini sve što god misliš da je dobro kako bi umirio misao. Mnogi su to prošli prije tebe i uspijeli su u tome. Ne vidim nikakvog razloga da ne uspiješ i ti. Zar nije tako?

Ti ne možeš nikoga kriviti za svoje stanje. Centar sveg zbivanja si ti. I ako tebi nije dobro tada uzrok moraš potražiti u sebi a nikako van sebe. A ako slučajno i pokušaš razlog potražiti izvan sebe tada znaj da je tvoj ego nadvladao, da on vodi glavnu riječ i da te vodi u pogrešnom smjeru. U svakom trenutku svoga života ti moraš voditi računa o svojoj namjeri. Ako tvoje djelovanje preko tvoga uma, ide iz ega, tada tvoje djelovanje neće biti univerzalno opravdano, bit će usmjereno na egoistične forme, na izvanjsko, na stvari koje nisu za vječnost, koje su trenutačne i koje zadovoljavaju tvoje želje. Ali ako idu iz srca, tada će tvoje djelovanje biti usmjerene u nešto što je stalno, što je vječno, u samu svrhovitost tvoga rođenja, tvoga života i naposljetku, tvoje smrti. Stoga ponekad zatvori oči i zamisli ispred sebe, negdje u nivou svoje grlene čakre, jedan energetski kotač kojeg ćemo nazvati ego. Pokušaj vježbati da svoju pažnju često usmjeravaš na to mjesto. Posebno onda kada razgovaraš sa drugim ljudima. Primjetiti ćeš da ukoliko tvoje riječi, dok razgovaraš sa drugim ljudima idu preko tog energetskog kotača, kojeg smo nazvali ego, tada znaš i sam odakle govoriš Ali ako idu izravno, iz samog srca, tada će tvoje riječi nositi energiju i istinu i doticati će druge ljude i njihova srca jer će u tim riječima biti sadržena istina, čista namjera i mudrost. Dakle, vježbaj! Vježbajući ćeš moći kontrolirati svoj ego, i sve više i više ćeš sa drugim ljudima kontaktirati izravno iz svoga srca noseći mudrost života. Tada će tvoje riječi biti snaga i ukoliko dosegneš istinu života, tada će tvoje riječi istog trenutka poprimati materijlni oblik. Dakle, materijalizirat će se jer je u njima sadržana sva mudrost života.

Dakle, tvoj život i odgovornost prema tvom životu je u tojim rukama i nitko, baš nitko sa strane nema veću snagu nego što imaš ti. Jasno da ti je Bog dao potpunu slobodu kako bi mogao u svakom trenutku razabirati dobro od zla, kako bi mogao prihvaćati vječno od prolaznog, kako bi u svakom trenutku mogao negdje u dubini svoje duše odlučivati: "Ovo ja jeşam" ili "Ovo ja nisam". Stoga vjeruj Bogu, vjeruj da je tvoje rođenje vrlo osmišljeno i da ti imaš u ovom životu zadatak zbog kojeg si se rodio i kojeg ćeš tijekom ovog života pokušati ispuniti i u slijedećem se inakrnirati zbog nekih novih iskustava. Ukoliko ćeš biti jedno sa sobom i ukoliko ćeš stalno i stalno obazirati pažnju na svoju unutrašnjost i na svoju pravu bit, tada ćeš biti potpuno slobodan, slobodan u svemu i ništa van tebe neće moći upravlajti sa tobom. Moći ćeš uvijek i u svako vrijeme donostiti odluke kako misliš da je dobro, a donosit ćeš ih prema impulsu svoga vlastitog srca. Istina je da ćeš neke donositi i preko ong energetskog kotača kojeg smo nazvali ego, ali ćešipak mnoge od njih donositi i iz svog vlastitog srca. Kako ćeš kroz iskustvo početi uviđavati da ti odluke koje donosiš iz srca donose dobro i da te ispnjavaju, sve više i više ćeš donostii taşve odluke a sve manje ćeš donositi one koje idu preko energetskog kotača kojeg smo nazvali ego,. Život nije nešto što možeš naučiti danas i život nije nešto što možeš naučiti kroz nekoliko mjeseci ili nekoliko godina. Ako dozvoliš mogućnost da je duša vjčna a tijelo prolazno, onda život nije samo u ovom životu već je život sve ono što se događa tvojoj duši kroz mnoge živote. I nakon ovog života ti ćeš krenuti u neki novi život u neku novu inkarnaciju donoseći u taj život karmu. A karmu koju ćeš donijeti u taj život - stvaraš danas.Stoga ne zaboravi da u svakom strenutku vodiš računa o svojim djelim, mislima i osjećajima jer upravo one stvaraju karmu koju ćeš prenijeti u slijedeći život.

U slobodi svoga života ti možeš donositi odluke iz svoga srca u ispravnosti svojih misli i svojih osjećaja. I uvijek sebi možeš postaviti određena pravila po kojima živiš. Jedno od tih pravila je vrlo zlatno, vrlo mudro i vječno a to je da ne činiš nikome, baš nikome, ono što ne bi volio da se čini tebi. Ako ne želiš biti povrijeđen - ne povređuj! Ako ne želi biti ogovaran - ne ogovaraj! Vrlo, vrlo jednostavno. Svaki put kada tvoj um pokrene energiju ogovranja ili kada pokreneš energiju da bi nekog povrijedio, zaustavi se, stani na trenutak, umiri u sebi uzavrelost tih energija i ponovi u tišini svoga srca rečenicu: "Blagoslovio te dragi Bog! Oprosti mi što u jednom trenustku zaboravih na svoje vlastito istinsko biće". Ubrzo ćeš se uvjeriti da iza sebe nećeš ostavljati tešku karmu, već da ćeš stvarati povoljne uvjete, stvarat ćeš novu svjetlost, novu čistoću svoga vlastitog srca, a to znači i bolju karmu za tvoje novo rođenje u nekom novom tijelu u nekom novom životu. Tvoj život je veliki smisao, dar Boga tebi, odnosno tvojoj duši, da u ovom tijelu, rođen od ovih roditelja savlađuješ mnoga iskustva koja ti donosi ovaj život i uvijek odlučuješ, i uvijek se vraćaš na sam izvor i prihvaćaš svoju pravu bit a to je "Ja jesam, ja jesam od Boga, ja jesam od vječnog Izvora, ja jesam to što jesam, uvijek u božjoj ljubavi, svjetlosti, milosrđu. Moja prava priroda je Božja priroda, u meni živi čista svjetlost živog Boga, u meni Duh Sveti djeluje i kada se na trenutak uspijem odvojiti od ovozemaljskog i od želja i kada na trenutak uspijem sebe ucentrirati u svoju vlastitu bit, tada potrvđujem sve ovo naprijed rečeno: "Ja sam Bog, jer u meni, u svakoj stanici moga postojanja i moga bića živi Bog i to živi "živi" Bog, djelujući kroz mene u svakoj sekundi moga postojanja. Isto tako, drago dijetem, djeluje i u tebi. Stoga, iskoristi ovaj život, blagoslivljaj sve koje sretneš, živi svetost, živi Boga, živi svoje poslanje u Isusu Kristu i u ljubavi Božjeg postojanja. Mir sa tobom! Mir, drago dijete sa tobom i u tebi.

                                                                         Vlado !

Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin