nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Duhovnost je dobra kada znaš da si duhovan ali prihvaćaš to kao svoju vlastitu prirodu i nije ti to najvažnije u životu. Ali duhovnost nije dobra kada misliš da si duhovan a to za stvarno nije tako.
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Torinsko platno

Prvu sumnju bi mogla izazvati činjenica da je tekstil mogao preživjeti razdoblje od skoro dva milenija s tako malo oštećenja. Međutim, postoje brojni komadi platna koji su znatno stariji i bolje uščuvani od torinskog pokrova. Neki su stari i preko 3500 pa čak i 5000 godina.. Suha klima Bliskog Istoka vrlo je povoljna za dugo čuvanje tekstila i svitaka. Danas postoji jednostavan test da bi se odredila starost svakog organskog materijala, mjerenjem količine radioaktivnog izotopa ugljika. Kada organski život prestaje, količina radioaktivnog ugljika opada, a nakon približno 5730 godina, ostaje polovica prvotne količine radioaktivnog C-14. Kod takvog ispitavanja moguće su greške od oko 10 % što bi moglo značiti + ili - 200 godina ako je predmet star 2000. godina. 

Prema židovskom Evandjelju koje su upotrebljavali Nazariti, Isus je nakon uskrsnuća poklonio pokrov "svečenickom sluzi". Može se pretpostaviti da primalac nije bio Isusov neprijatelj ili netko tko ga je nedavno pokušao ubiti. Prije će biti da je svečenicki sluga primio neprocjenjivi poklon kao nagradu za neku naročitu uslugu. 

Oko 325. n.e. biskup Eusebius iz Cezareje pisao je u svojoj "Historia Ecclesiastica" da je kralj Edesse (Abgar) poslao glasnika u Jeruzalem i pozvao Isusa da dođe u Edessu i iscjeli ga od kroničnog osipa. Pisac spominje prepisku između Isusa i Abgara koju je dobio iz arhiva edeškog kralja. Prema toj prepisci Isus nije mogao sam putovati, ali je poslao nosača "Dobrih Vijesti", tj. jednog od sedamdeset učenika spomenutih u Evandjelju po Luki (luka 10,1). Učenik je imao grčko ime Tadeus a na sirijskom su ga zvali Addai. Isus ga je poslao Abgaru s tajanstvenim portretom. Pomoću čudesne moći tog Isusog portreta kralj se u tren izliječio i odmah se obratio Isusovu učenju. 57. godine n.e. Abgarov drugi sin Manu VI, naslijedio ga je na edeškom prijestolju. Portret nestaje a kasnije se saznaje da je sveta relikvija bila sakrivena u hermetičko zapećačenom udubljenju iznad zapadnih vrata  grada Edesse i nije bila pronađena sve do 540 god. n.e kad se gradski zid trebao srušiti. Idntificiran je kao nesumljivo izvorni portret. Ponovo otkrivena slika (otisak na platnu) smještena je u velikoj crkvi (katedrali Aja Sofija) i brižno je čuvana pod ključem u srebrnoj kutiji. Od tog trenutka pa nadalje, pokrov se zvao "mandylion" i smatran je vrlo svetim i vrijednim da su ga rijetko pokazivali. Vjeruje se da riječ "mandylion" potječe od arapske riječi mindil što znači ručnik. Po vjerovanju pisca knige "Isus Krist je živio u Indiji" moguća veza je i sanskrtski pojam manadala što znači "krug" i upotrebljava se kao mistični lik okruglog oblika. One simbolički predstavljaju vjersko iskustvo i određene spiritualne i kozmičke odnose s božanskim. Prije nego što se pokrov ponovo pojavio, Isusa su slikali kao učitelja istine, poput drevnog filozofa, ili kao pastira. Kada se poceo štovati "mandylion", Isusove slike su dobile začuđujuću sličnost s okruglom slikom na pokrovu. Od onda je Isus obično slikan s prijeda, s velikim otvorenim očima, s dugom kosom razdjeljenom po sredini, bradom podjeljenom na dvoje, širokim nosom, zrelih godina; a glava se uvijek pojavljuje ispred kružne pozadine - aureole. Zato se s razlogom vjeruje da je edeška slika, izvorni portret koji je postao osnova za sve kasnije portrete. 

943. god.n.e. carska bizantijska vojska opkolila je grad Edessu i zatražila predaju platna u zamjenu za dvjesto zarobljenika i poštedu grada. Narod Edesse je pristao na zahtjeve i 944. godine pokrov konačno stiže u Konstantinopol i tu je bio pohranjen u kapeli Pharos tokom iduća dva i pol stoljeća.

 


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin