nazovi 091 899 41 99    

     22.02.2006

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  D o g a đ a n j a
Pitanje M.M.-07. siječnja  2005.
Čini mi se da postoje dva izvora reiki-a u svijetu, jedan je Usui reiki a drugi je Tibetanski reiki. Po čemu se razlikuju? 

Pitanje P.P.-12. siječnja  2005.
Zašto se odvaja majstorski i učiteteljski stupanj? 

Pitanje Nikoline -14. listopada  2003.
Kako se gdja.  Furumoto usuđuje davati "cjenik usluga" jednak za sve bez obzira na sredinu u kojoj žive? 

Zahvala Željke iz Zagreba
Jedan svjetlosni pozdrav uz najljepše želje da se Svjetlost i dalje širi putem vaših riječi i vaših misli

Bezdan 21.veljače 2006
Moj problem je u tome kako sebi objasniti iskustvo "bezdana"

   P r a k s a
  Komunikacija
  Biraj bolje za sebe
  Vježbe za peti uvid
  Blagoslov
  Pozdrav suncu
  Sweat lodge
  Pet tibetanaca
 

Pitanje je postavila Nikolina, praktikantica II stupnja iz BIH (14. listopada 2003. godine)

Poštovani!
Čitajući tekst pod nazivom "Kodex" (http://www.vmagdic.htnet.hr/kodeks.htm) ostala sam zgrožena (mada je to preblaga riječ za ono sto sam osjetila) čitajući dio koji se odnosi na cijene tečajeva a posebno komentar koji ide uz to. Polazim od pitanja zbog čega neko traži reiki (ili da pitam zašto reiki potraži nekoga)? Na rubu snaga, kada konvencionalna sredstva ne daju rezultate, reikiju se okrećemo 1. da iscijelimo sebe, 2. da iscijelimo bližnjeg i 3. da radimo na vlastitom duhovnom rastu.
Kome je reiki više potreban nego ljudima koji su posljednjih desetak godina pojeli gomile ozračene ili genetski modificirane hrane, popili nebrojene lijekove sa otpada svjetskog tržišta lijekova, preživjeli strahote vlastitih fizičkih i psihičkih patnji i patnji svojih bližnjih poput nas u BiH i Hrvatskoj? Istih onih čija su primanja danas svedena na minimum tako da je i odlazak liječniku luksuz?
Kako se netko, gdja Furumoto usuđuje davati "cjenik usluga" jednak za sve bez obzira na sredinu u kojoj žive i uslovljavati ulazak u reiki i traženje nečeg višeg za sebe i druge ovolikim sumama novca?
Ta nije ovo ulazak u prestižni konjički klub ili na VIP bal da bi se mogla i pomisliti rečenica poput "A tko kaže da npr. u Hrvatskoj mora biti toliko puno reikista ili majstora učitelja?". Eto, sve ljudi stoje u redu da dobiju reiki pa treba napraviti selekciju visokom cijene pristupnice!!!!! Ma nemojte molim Vas!
U jednom drugom tekstu kaže se:
"Kroz to iscjeljenje dolazimo do spoznaje da je ovaj svijet darovan meni ali i tebi, da svakom živom biću i stvoru dajem svako pravo i svaku slobodu, kao sto dajem i sebi. Spoznajem viši smisao svoga života i života čitave ljudske rase. Pokušavam sebe smjestiti u Božju osmišljenost i svakog dana pokušavam sebe odrediti u svjetlosti Ljubavi božje."
Gospođa Furumoto bi trebala ponoviti prvi tečaj i ponovo se inicirati jer očevidno nije spoznala osnovno o reikiju. ENERGIJA, SVJETLOST i LJUBAV su ono sto čini reiki a ne POHLEPA, ODVAJANJE PO KLASAMA i svojevrsna UCJENA.
Za iniciranje na majstorski nivo kaže se da je cijena u VRIJEDNOSTI OD 10.000 $. Naglasak je na tomu što se radi o VRIJEDNOSTI koja može biti i u radu sa nemoćnima, VRIJEDNOST koja nije materijalna (mada mi se čini da bi gospođi bio draži živi, šuškavi novac). Mislim da je tako, nekada davno - na početku, i bila postavljena "cijena" inicijacije u I i II stupanj i uopće. Sjeća li se tko biblijske priče o udovici koja je dala samo par novčića ali su oni bili vredniji od kese zlata bogatuna jer je ona dala sve sto je imala a bogatun samo mrvicu od svog bogatstva? Eee, moja gospođo Furumoto.
Zaista bih voljela da netko prevede ovaj moj protest cijenjenoj gospođi kad navrati u Hrvatsku i nadam se da Vaše udruženje nema previše članova koji su se poveli za ovakvom filozofijom "reikija"


  Odgovor Vladimira Magdića (14. siječnja 2005.)

Istina je da je element novca oduvijek bio kamen spoticanja u Hrvatskoj i mnogi reiksiti se slažu sa vašim mišljenjem. Kada govorimo o tome elementu i kada postoji problem prihvaćanja tog elementa kako je navedeno u Kodeksu, tada prije nego li dalje komuniciramo, moramo utvrditi jednu činjenicu a to je pitanje koje se odnosi na čitavu vašu inicijacijsku liniju, odnosno, i na vašeg majstora koji vas je inicirao. To je bitno stoga što ako vaš majstor slijedi učenje svoje inicijacijske linije, ili ako njegov majstor slijedi učenje svoje inicijacijske linije, i tako dalje, a sama inicijacijska linija je u duhovnom slijedu Usui Shiki Ryoho sustava, tada su svi majstori koji su u toj inicijacijskoj liniji morali prihvatiti sve elemente tog sustava, pa to znači i element novca. Dakle, ako je to tako onda je vaš majstor bio vama dužan prenijeti i znanje, odnosno praksu koja govori o elementu novca. Ako to nije slučaj, to znači da vaša inicijacijska linija nije u Sustavu o kojem govorim. I ako je to tako, vi imate pravo misliti tako kako ste napisali i ja o tom mišljenju ne želim ništa reći, jer poštujem vaše pravo. No, ako je vaša inicijacijska linija u Sustavu a vi ne prihvaćate element novca, tada vi imate jedan problem, koji morate pokušati razriješiti sa svojim majstorom. Postoji još jedna mogućnost a to je da samo neki od majstora u vašoj inicijacijskoj liniji ne prihvaćaju element novca (npr. vaš majstor ili Vi osobno) a to tada znači da vi ispadate iz tog Sustava. Vaš je izbor koji i kakav Reiki ćete vi raditi. Dakle, vi osobno ne morate naplaćivati Reiki tretman, niti inicijaciju, ukoliko to ne želite. No, tada morate znati da niste usvojili elemente ovog Sustava i da to činite iz svoje vlastite odluke a posljedica toga jeste da izlazite iz Sustava Usui Shiki Ryoho. U odgovoru osobno vama sam napomenuo da tu dilemu morate razriješiti sa svojim majstorom i sada to ovdje naglašavam


Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin