nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Strah nije realan, on ne postoji. Kada ga jednom ne bude u tebi, to ćeš i sam znati. On nema nikakvu snagu nad tobom. Ti si potpuno slobodno biće.
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Nikolaj Notovich

Nikolaj Notovitch povjesničar i učenjak mnogo je putovao (rođ. 1858). Tijekom jednog od tih putovanja  stigao je u Kašmir i dalje kroz Himalaje te konačno do klanca Zoji-La, koji se nalazi na visini od  3500 metara u Ladakhu (Tibet). Tamo je u budističkom hramu primljen s velikom pažnjom. Rekli su mu je da se budisti i krščani slažu jer Europljani priznaju suštinsko načelo jednoboštva i priznaju Budu i prihvatili su svoga vlastitog Dalai Lamu. Nakon upita tko je krščanski Dalai lama, dobio je odgovor: " Mi znamo za "Božjeg Sina. Buda se kao čisto spiritualno biće inkarnirao u svetom tijelu Isse koji je propovjedao našu uzvišenu religiju širom Svijeta". Na upit: "Na koga to misli?" odgovoreno mu je da je Issa veliki prorok, značajniji od bilo kojeg Lame i tvori dio spiritualne suštine Gospodina. Sve više ga je to podsjećalo na učenje Isusa Krista. Tako je otkriveno da o tome postoje rukopisi u Indiji i Nepalu i Notovitch pokušava ući u trag njima:

Božje djete rođeno je u dalekom Izraelu i dato mu je ime Issa. Negdje,  tijekom četrnaeste godine života dječak stiže u predio Sindha (nizinu uz rijeku Ind) s namjerom da se duhovno razvije i stekne znanje o uzvišenom Budi. Mladi Issa, putuje kroz područje pet rijeka, kratko boravi kod zaluđenih Džaina, zatim dolazi u JagannŚth gdje mu brahmani i svečenici iskazuju počast radosnim dočekom. Tamo Issa uči čitati i pisati, tumačiti Vede i na kraju upućuje niže kaste u Sutre, što izaziva kritiku brahmana, koji smatraju da je njihova pozicija ugrožena. Tamo boravi šest godina,  odlazi preko Himalaja u Nepal i ponovo tamo ostaje šest godina, proučavajuci Budističke tekstove. Na kraju odlazi na Zapad, usput propovjedajuci učenja, koja su pravedna prema potlačenima i slabima i otkriva dvoličnost svečeničke kaste. Dolazi u Palestinu i objavljuje: "Ja sam Židov, i na dan svoga rođenja vidio sam bedeme Jeruzalema i čuo jecaje moje podjarmljene braće i jauke mojih sestara osuđenih na život medju bezbožnicima. I moja duša je bolno jecala kada sam čuo da su moja braća zaboravila na pravog Boga. Kao dijete napustio sam dom svojih roditelja da bih živio među drugim narodima. No, čuvši za veliku tugu moje braće, vratio sam se u zemlju da bih moju braću vratio vjeri naših predaka, vjeri koja nam nalaže da budemo strpljivi na Zemlji da bismo mogli postići potpunu i najveću sreću na onom svijetu".

Vrativši se u Europu, Notovitch objavljuje te podatke ne uzrokujući značajnija reagiranja. Moć i utjecaj crkve je tako velik da vjerodostojnost kanoničkih učenja naprosto ne mogu doći u pitanje. Pokušava stupiti u vezu sa visokom crkvenim velikodostojnicima da bi obznanio svoje veliko otkriće. Mnogi mu savjetuju da to ne čini jer će objavljivanje izazvati bezbožnike i podrugljivce a u Vatikanu mu Papin povjerenik tvdi: "zašto bi ti tekstovi morali biti objavljeni? Nitko ih neće smatrati naročito značajnim i njima ćete steći mnogo neprijatelja. A vi ste još mladi! Ako je problem u novcu, mogao bih dogovoriti plaćanje vaših bilješki da bih nagradio vaš trud i utrošeno vrijeme". Notovitch nije prihvatio ovu ponudu.

 


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin