nazovi 091 899 41 99    

     16.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Jedini ti možeš ponuditi svoje srce, jedini ti sebe možeš predati i sva učenja ovog svijeta, svi gurui i svi učitelji ne mogu učiniti ništa ukoliko ti to ne želiš.
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Reiki moć

Oduvijek su ljudi polagali ruke jedan na drugoga u svrhu iscjeljenja. Potpuno je normalno da i danas majke stave svoju ruku na dijete ako ga nešto boli. I djetetu je bolje! Da li je ona stvarno uspjela iscjeljujuću energiju iskanalizirati na dijete ili nije—to sada čak i nije važno, ono što je važno jeste da je djetetu bolje i da ga više ne boli. Pa čak i da ga je na taj način samo umirila, već je nešto učinjeno. Apostoli su po nalogu Isusa činili isto. Iscjeljivali su kako je to i Kristu činio. Mi o uspjesima tih iscjeljenja znamo samo iz Biblije. Normalno je i ljudski da se upitam na koji su to način činili? Znam da mi mnogi mogu reći - “pa oni su bili apostoli!”, i ja se s tim slažem, ali dodajem “bili su samo ljudi!”. Dakle morali su to umijeće naučiti od Isusa, i ne samo to,  jer nije dovoljno vidjeti nekoga kako to čini, jer kad bi tako bilo dovoljno bi bilo vidjeti pilota kako vozi avion—i svi bismo ga vozili. Dakle, to po mome sudu nije bilo dovoljno, trebalo je nešto više od toga. Bilo je potrebno da ih Isus nauči kako se to čini. Čitaocu ostavljam da o tome razmisli i da donese kakav takav sud o tome.

Vrlo je interesantna još jedna činjenica a koja se odnosi na određene moći koje su imali apostoli. Npr. sjetite hodanja po vodi. Ako je Isus Krist bio božanska osoba, u što apsolutno ne sumnajm i ako je kao takva božanska osoba već raspolagala sa određenim moćima koje ipak moramo priznati, danas svrstavamo u paranormalne moći, kako je moguće da je i Petar koji je bio rođen od majke i oca, mogao također hodati po vodi, pa makar to bilo i djelić sekunde. Da li meni kao potpunom laiku itko u crkvenoj hijerarhiji to može objasniti. Petar je po mome sudu bio upoznat sa takvim moćima, za pretpostaviti je da se radii o moći levitacije. Kako je to naučio? Da li je moguće da je to naučio gledajući kako to čini Isus? Mislim da nije! Morao je biti naučen od svoga Učitelja, zar ne? Iako je u jednom trenutku posumnjao u to da i on sam može hodati po vodi, to za ovu priču apsolutno postaje nevažno jer je jedino  važno“da je on to učinio i da za to postoje dokazi koji su napisani u Bibliji. Dakle, ne može se reći da je izmišljena laž, koja služi dokazu da su apostoli imali neke moći koje obični čovjek nema. Činjenica je da su je oni imali ali je pitanje od koga su to naučili? Također je moguće je da su bili inspirirani Duhom Svetim i da su uz prisustvo Isusa bili nadahnuti, ali su oni to činili i poslije toga.

Uz sve ovo što sam već napisao, i što su već potakli mnogi prije mene, Crkva nam ne može odgovoriti na pitanje “Gdje je to Isus Krist bio punih sedamnaest godina?” jer o njegovom životu između trinaeste i tridesete godine—ne postoji ništa pisano, barem ne u Bibliji iako u mnogim drugim kulturama, (Tibetu, Indiji) poznaju osobu koju su zvali neki drugim ali sličnim imenom. Jer nema nam logike da je u svojoj trinaestoj godini govorio pred farizejima a nakon toga ništa—da li je za to vrijeme bio povučeni dječak i mladić i radio sa ocem stolarske poslove—pa i nije bio tako značajna ličnost u to doba, da bi se o njegovom životu bilo što zapisalo? Dakle, druge kulture su zapisale da je postojao mladić po imenu Issa i da je bio Božje biće. Da li je za to vrijeme naučavao kod tada vodećih duhovnih učitelja ili možda kod onih istih koji su došli da mu se poklone donoseći mu zlato, tamjan i mirtu?

 Ovaj tekst bio bio dovoljan sam po sebi, no ja sam ga naveo samo kao uvod u tekst o djelovanju Reikista. Namjerno izostavljam  “ja” i kažem “mi”, koji se bavimo Reikijem ne osjećamo nikakvu grižnju savjesti zbog toga što nas čelnici Crkve prozivaju i što nam nadjevaju različite nazive koje sad ne želim ovdje spomenuti. Mi se služimo tom istom energijom s kojom su se služili i apostoli prilikom iscjeljivanja. Svjesni smo toga da je Istina od mnogih sakrivena, jer je i  sam Isus Krist u mnogim slučajevima spominjao da “ne treba bacati biserje pred svinje.” No, bojim se da je između Istine i Neistine vrlo mala razlika, barem u ovom našem vidnom polju iako je u biti Istina oduvijek bila Istina, bez obzira kako ju sakrivali. Žalosno je samo to što Neistinu slušamo svakog dana za koju se neznalci trude svim silama proturiti nam je kao Istinu. No, Istina je u srcu—ne u umu” a razni proturači su vjerojatno u svom neznanju zaboravili na to, pa misle ako oni zaključuju umom, valjda i svi ostali to čine. Ja ne mogu onima, koji to ne žele čuti, objasniti što je to Reiki. Za mene je Reiki sveta energija, energija života i ovog Postojanja koja se s ničim postojećim ne sukobljava, već naprotiv, postoji svagdje jer je sveprisutna, kao što je i Božja svijest. A Reiki i jeste Božja svijest. Za Reiki nije potrebno biti u ovoj ili onoj religiji, za Reiki nije potrebno biti bijel ili crn, dovoljno je biti čovjek i imati u srcu čistu namjeru. Sve ostalo ne činimo mi Reikisti niti si pripisujemo bilo kakve moći koje nisu prirodna osobina čovjeka.  A onima koji ne žele niti vidjeti niti čuti, želim da što prije dosegnu Istinu, tada će to i sami znati i neće im biti potrebno bilo što pojašnjavati niti objašnjavati. Istina, ili se zna ili se ne zna.                                      

 Vladimir Magdić              

 


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin