nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Dozvoli sebi da ti pristigne više, jer ako ćeš postaviti minimalne zahtijeve, minimalno će ti i doticati. To doticanje bilo kojih energija ne ovisi ni o kome drugome. Božji stol je svakome dostupan. Energije izobilja ima napretek u bilo kojim oblicima i ti možeš izabrati oblik energije koji ti je potreban i uzeti je sa tog Božjeg stola.
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Inicijacija
O inicijacijama je vec mnogo toga napisano, no nama su nama iskustva potrebna, a svako iskustvo nam donosi nešto novo. Moje mi iskustvo govori da majstor daje inicijaciju sa svoje razine svjesnosti. Znam da ce sada mnogi reci da to nije istina vec da se inicijacija daje sa više razine bez obzira na našu ljudsku svijest. Donekle bi se mogao složiti, iako je i to upitno. Jer da bi se inicijacija dala sa te više razine svjesnosti, mi bismo kao majstori trebali biti uronjeni u nju. Ali ako nismo, i ako smo to što jesmo, tada inicijaciju dajemo sa te razine na kojoj jesmo. Ono što je u inicijaciji nepromjenjivo to je prisutnost Duha, odnosno energije koja nema predznak, koja je od Izvora i koja je uvijek tu. Da li cemo joj mi dati neki predznak ili cemo je pustiti da djeluje prema svojoj svjesnosti ovisi o nama. Ne možemo negirati prisutnost majstora prilikom inicijacije. Energija tece u svojoj izvornosti ali joj mi dajemo predznak. I zato inicijacija i iskustvo te inicijacije može biti razlicito. Ako je majstor (bez obzira na svoje majstorstvo) vezan za ovo svjetovne užitke i ako se prilikom inicijacije ne može vinuti u višu svjesnost tada inicijacija može biti obojena tim užicima. No, vjerujem duboko u dobru namjeru svakog majstora i vjerujem da svaki od njih pokušava prilikom tog svetog cina biti u duhu. No, nažalost ne možemo negirati ljudski faktor i imao sam priliku cuti neka iskustva koja baš i nisu bila dolicna trenutku. Mislim da je Reiki dat covjecanstvu u pravo vrijeme i da se putem Reiki-a (ne samo Reiki-a, vec i mnogih drugim sustava, tehnika i putova) covjecanstvo može vinuti u svjesnost srcane cakre. No, bez obzira na to, ne znaci da ako je netko iniciran u Reiki, automatski i doseže svjesnost srcane cakre. To ovisi i o mnogim drugim aspektima. Ako je to tako, to potvrduje moja razmišljanja u gornjem dijelu teksta. Onaj koji je u nižim razinama svjesnosti ne može dati inicijaciju sa duhovne razine, jer u njoj nikada nije bio i ne poznaje tu razinu. Upravo zbog toga i tvrdim da je ljudski faktor vrlo važan u inicijaciji, pa je stoga i važno da biramo svog majstora prema našim vlastitim sklonostima. Izabiruci majstora, izabiremo ono što mi nemamo i što tražimo u njemu Reiki inicijacija podrazumijeva tradicionalni obred koji se radi sa reiki simbolima kojima se otvaraju energetski kanali. Nakon inicijacije vi postajete reiki kanal za samoiscjeljivanje i iscjeljivanje drugih. Prilikom same inicijacije mnogi dožive iskustvo (ali nije pravilo) povratka sebi.

Želio bih ti ispricati jednu malu ali istinitu pricicu: «Prije možda 2 godine smo na jednom forumu raspravljali o reiki-u. Moj se stav o tome ocito nije svidio jednoj osobi koja je takoder ucestvovala u raspravi. I poslao mi je privatni e-mail koji je vrvio uvredama i vrlo niskim osvetnickim energijama. Kako je doticna osoba bila takoder majstor majstor reiki-a, originalni njegov mail sam objavio na internetu. Nakon toga stiže drugi mail u kojem mi se prijeti vudu tehnikom. I sada slijedi poanta ove price. Da mi je taj mail stigao prije 8-10 godina tada bi se vjerojatno uplašio i moj vlastiti strah bi me «ubio». Vjerojatno bi posljedica bila fizicko i duševno oboljenje koje bi možda završilo i tragicno. No, ovako, ja sam mu odgovorio da mi nikakva vudu niti bilo kakva druga prijeteca tehnika ne može ništa jer sam vec davno opredijeljen za svjetlost. A tamo gdje je svjetlost – nema mraka. I rekao sam mu da pripazi na sebe jer ono što upucuje drugima, obicno se "vrati".

Ovu pricu sam ispricao kako ne bi tražili razloge van sebe, vec sve što god nam se dogada u životu služi nama samima kao iskustvo. Pa i onda kada mislimp da je to iskustvo loše za nas, ja tvrdim da nije, jer je bilo potrebno. I iz njih ucimo te neka iskustva više nikad ne ponavljamo. Bilo nam je dovoljno jedno. Iskusimo neka druga iskustva ili neka slicna ali istaneSve je u nama i ne postoji ništa što je van nas, niti nam bilo tko na bilo koji nacin može nauditi ukoliko mi to ne dozvolimo. Mi smo doista gospodari situacije i trenutka. Postoji nacin inicijacije koji je vec provjeren od davnina ali i provjeren kroz praksu. I taj nacin inicijacije je potpuno siguran kako za majstora tako i za inicijanta. Neki majstori su mijenjali nacin inicijacije. Razlog zbog kojeg su to cinili je samo njima poznat i ne bi ulazio u procjenu. Neki od njih su dobili nacin inicijacije od svojih majstora koji su možda takoder mijenjali inicijaciju.    Mnogi majstori smatraju da u tome nema ništa loše, neki cak idu i toliko daleko da kažu da je njihova inicijacija bolja, a neki smatraju da je Reiki potpuna sloboda i da mogu raditi onako kako ih vodi njihovo unutarnje vodstvo. Vrlo je upitno da li je to stvarno tako ili ih vodi njihov vlastiti ego. Mnogi ce se zapitati zašto se od toga pravi tolika buka. Ja cu pokušati odgovoriti na to. U svojoj  Reiki praksi sretao sam mnoge majstore i mnoge ucenike. Neki ucenici ili praktikanti jednog majstora obolijevaju na koljena, drugi možda imaju vecih problema sa maternicom ili jajnicima i logicno je bilo da se upitam zbog cega je to tako. Ako od pedesetak ucenika jednog majstora njih desetak oboli na koljena, mora postojati veliki razlog za to. Vratimo se na trenutak inicijaciji. Sam cin i nacin inicijacije je poznat i ukoliko se majstor drži tog nacina, on energiju uspješno vodi kroz tijelo i kroz energetske kanale do utemeljenja u zemlji, no ukoliko je došlo do promjene nacina inicijacije, tada energija može negdje u tijelu zastati i tijekom godina prerasti u oboljenje. Iako se o tome vrlo malo razgovora, jer ti majstori o sebi imaju vrlo visoko mišljenje i glume nedodirljive, smatram da je vrlo neodgovorno prema Univerzumu i prema ljudima da svojim neznanjem nanose bilo kome bilo kakvu povredu. A to svojom inicijacijom cine. Potpuno je nebitno da li to cine iz neznanja ili iz nekog drugog razloga. Nadam se da ce ovaj tekst mnoge praktikante navesti na razmišljanje a nekima ce možda i pomoci da osvijeste odgovornost koju majstor treba imati. Jer, nemojmo zaboraviti da inicijant sa mnogo povjerenja daje svoj život u ruke majstora onog trenutka kada je sjeo na stolicu spreman primiti inicijaciju.

Imao sam priliku sresti jednog praktikanta koji je htio od mene primiti II stupanj. Kada smo se sreli, primijetio sam da je njegov Reiki kanal iskrivljen i da je vidno nagnut na jednu stranu. Nisam bio spreman prihvatiti njegov zahtjev da ga iniciram u II stupanj vec sam  mu predložio reinicijaciju. Baš i nije bio jako zadovoljan sa mojim prijedlogom, ali je ipak na kraju prihvatio. Nisam mu govorio ništa o tome što sam primijetio. Nekoliko mjeseci iza toga sam saznao tko ga je inicirao. Nažalost tada je taj majstor imao samo majstorski stupanjne i uciteljski. Naime, tada u to vrijeme se je Reiki davao u cetiri stupnja i to: I, II, majstorski i uciteljski. Majstor nije poznavao tehniku inicijacije vec samo simbol. Tada mi je bilo posve jasno što se je dogodilo. Dakleinicirao ga je ne poznavajuci tehniku inicijacije. Kada bismo dalje to realizirali, moli bismo svašta pretpostaviti ali na srecu sve je završilo dobro.

Takoder poznajem neke majstori koji su spremni dati sve stupnjeve za jedan vikend. I sretao sam nažalost takve praktikante koji su primili sve stupnjeve u roku dva dana i bili su na rubu psihickog sloma. Po mome mišljenju je to strašno što se dogada. Mnogi majstori, poneseni mogucnošcu zarade, zaboravljaju sve i ne prežu ni pred cim. Kako u Hrvatskoj nažalost takva djelovanja još nisu regulirana zakonima, dogada se svašta, stoga je naprosto potrebno da prije nego što se odlucite primiti Reiki, dobro razmislite gdje i kod koga cete ga primiti.

                                            Vladimir Magdić


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin