nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Kao što riba plovi oceanom, tako i ti, naprosto pusti sebe u ovaj Univerzum, u svaki oblik bivanja, naprosto se pusti tako da izgubiš osobnost, da psotaneš barem u jednom trenutku Jedno sa svakim oblikom bivanja.
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

O evanđelju (iz knjige Holger Kerstena)

Evandjelje na grčkom (evangelion) znači "dobra i radosna vijest".  Novi zavjet sadrži četiri Evanđelja, nazvana po Marku, Mateju, Luki i Ivanu. No, u ranom krščanstvu postojala su i mnoga druga.  Neka od njih su uništena a neka koja su preživjela, bacaju čudnovato i tajanstveno svjetlo na ličnost Isusa od Nazareta. Kako su se u to vrijeme pojavile različite frakcije u krščanstvu, neke vođe crkve vidjele su ujedinjenje ukoliko se povežu i prihvate određeni izabrani tekstovi koji se podudaraju. I tek pri kraju drugog stoljeća, zaprijetivši božjim gnjevom, Irenaeus, uspijeva "kanonizirati" četiri Evandjelja,  tvrdeći da su ih sastavili učenici samog Krista. Nažalost još i danas nije moguće točno utvrditi kada su i kako nastala Evanđelja na kojima počiva čitavo krščanstvo. Posljednja istraživanja ukazuju da su Evanđelja nastala kasnije i to osamdeset godina iza Kristove smrti, a Ivanovo se pretpostavlja da je napisano na početku drugog stoljeća. Stoga u mnogim krugovima i vlada sumnja u autentičnost svega napisanoga, jer o životu Krista do njegove tridesete godine postoji samo nekoliko oskudnih rečenica i ništa više. Crkveni povjesničar Jeremias suzuje izbor na samo dvadeset jednu izreku  koje je zaista izrekao Krist, a teolog Bultmann drži: "Karakter Isusa, jasna slika o njegovoj osobnosti i životu su izblijedili do neprepoznatljivosti".

Najraniji dokumenti koji se odnose na Isusa Krista su Pavlovi spisi. On je bio iz stroge židovske obitelji, uspio je steći rimsko državljanstvo i to mu je omogučilo da promjeni svoje prvotno ime Saul u Pavao. Pripadao je višoj klasi, dobio široko i temeljno obrazovanje. Kao mladić bio je žestoki protivnik ranokrščanskih sekti koje su se preprečavale njegovoj karijeri farizeja. Išao je tako daleko da je tražo dozvolu za proganjanje Kristovih sljedbenika čak i izvan granica Jeruzalema. Najednom ga je obuhvatila privlačnost koju je širio Krist i njegovo učenje, te je najednom shvatio kakve mu mogućnosti pruža njegov položaj. Opio se slikom samoga sebe u ulozi duhovnog vođe i ono što mi danas nazivamo krščanstvom uglavnom je umjetna doktrina pravila i propisa koje je stvorio Pavle. Crkveni povjesničar Wilhelm Nestle izrazio je to ovako: "Krščanstvo je religija koju je osnovao Pavao; ona je zamjenila Kristovo Evanđelje s Evanđeljem o Kristu". Mnogi teolozi i stručnjaci su tumačenje nazvali "pavlinizam", te bitno razlikuju Isusovo učenje od učenja njegovih "učenika". Ako se ikada bude mogla otkriti bilo kakava istina ili znanje o krčanstvu, prije toga će se morati odbaciti očita krivotvorenja koja su vremenom postala sveta tako da se u njih nikada nije smjelo dirati. Tek tada će se moći vratiti istina o čistom Isusovom učenju i stvarnoj suštini religije.

Ostaje da se vidi da li se, i u kojoj mjeri mogu koristiti poznati izvori da bi se upoznala povijesna pozadina Isusa. Takvi izvori kao što su spisi koje je otkrio Nikolaj Notovitch u Ladakhu (Tibet), svakako mogu ispuniti važnu neistraženu i neobjašnjenu prazninu u životu Krista. No, crkva ne dozvoljava nikakvu raspravu o toj stvari, dapače, 1965. god. objavljuje da je autor Biblije sam Bog, koja je napisana nadahnućem Duha Svetoga, te na taj način postaje svetom i kanoničkom u svim svojim djelovima i u svoj svojoj cjelini. Dakle, sve što su napisali nadahnuti pisci, treba promatrati kao da je napisano od Svetog Duha i milijuni katolika su to prihvatili i naučili. No mnogima je teško prihvatiti mnoge proturječnosti, pogreške, ispuštanja, propuste, nedostateke i kriva shvaćanja a da o mitovima i ne govorimo. Ukoliko je Crkva doista zainteresirana za dobrobit ljudskih duša, čega se zapravo boji? Očito crkvenim velikodostojnicima odgovara da tajne oko Isusa ostanu nejasne i da svaki pokušaj racionalnog istraživanja fenomena Krist bude osuđen na propast. Istina o Isusu i ono što je on stvarno želio, tisuću puta je uzbudljivije nego sve priče koje su o njemu izmišljene.

On zacijelo nije želio službenu crkvu, instituciju punu neo-farizeja koji za sebe tvde da su nepogrešivi. On zacijelo nikada nije želio bilo koga prisiljavati da promjeni vjeru pod prijetnjom smrti ili vječnog prokletstva. On nikada nikoga nije ovlastio da ga zastupa na zemlji, on nikada o sebi nije govorio kao o inkarnaciji Boga na zemlji, nikada nije opraštao grijehe i nikada nije obećavao dolazak i postojanost Svetog Duha odvojeno od njega. I na kraju, on nije naredio da se napišu Evanđelja inače bi ga napisao sam. No, crkva se ipak mora suočiti sa jednim a to je da postoji mogućnsot da povijesni lik Isusa može biti otkriven bilo kada s tim da a to vrijeme može biti i vrlo blizu.

                                      strel.jpg (263 bytes) slijedeći elemeti

 


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin