nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   | Razgovori    

  Poruka
Ti si biće svjetlosti, rođen si na svoj vlastiti zahtjev, svjesno si se spustio u materijalno kako bi upravo u tim okolnostima prošao kroz iskustva Života. A kad kažem Život, kojeg pišem velikim slovom, mislim na cjelokupnost tvog bitka u vječnosti. Za taj oblik tvog Postojanja ne postoji vrijeme, ne postoji prošlost, ne postoji niti sutra, postoji samo sada koje se događa UVIJEK.
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Devet elemenata

Gdja Takata je znala reći: "Reiki će vas dovesti do korijena problema". Rad na sebi je sigurno najvažniji dio Usui sistema. Posebno I. stupanj treba služiti prvenstveno nama samima. To ne znači da ne možemo tretirati druge, ali istovremeno nikako ne smijemo zaboraviti sebe. Izvorni sistem podrazumjeva dvanaest položaja ruku o kojima će kasnije biti govora.

FORMA POUČAVANJA

Trebali bismo prihvatiti reiki onakav kakav on doista i jeste, on je dovoljan sam po sebi i nije potrebno ništa dodavati; nikakva dodatna pomagala nisu potrebna, niti nikakvi dodatni načini iscjeljivanja. Ako radimo reiki, onda doista to i radimo. Reiki se poučava u stupnjevima i to:

I STUPANJ  iscjeljuje na fizičkom nivou. Tečaj za I stupanj bi trebao trajati barem četiri dana a ako to nije moguće, onda je svakako potrebno da majstor naknadno organizira okupljanje učenika, kako bi se sve predviđeno mo­glo dovršiti. Niti jedna grupa koju majstor okupi radi predaje reikija ne bi smjela biti zakinuta niti za jednu informaciju. Moramo učiniti sve da znanje predamo u cijelosti, barem ono koje mi posjedujemo. U prvom stupnju se rade četiri inicijacije. Postoje različite informacije koliko bi vremena trebalo proteći izmedju svake inicijacije, no ako se tečaj održava četiri dana to bi značilo da svakog dana treba dati jednu inicijaciju.

II STUPANJ iscjeljuje na emotivnom, mentalnom i duhovnom nivou, uči se iscjeljivanje na daljinu, iscjeljivanje uzroka itd. Tečaj za II STUPANJ traje obično četiri dana, iako upravo drugi stupanj zahtjeva više vremena, jer treba učenicima prenijeti sva znanja i praktične i teoretske naravi. U drugom stupnju se radi samo jedna inicijacija, koja je energetski znatno snažnija i na učenike često ostavlja dubok dojam.

III STUPANJ majstorski stupanj, gdje osoba dobiva majstorski simbol koji mu služi za osobni duhovni razvoj. Na tom stupnju majstor vas upoznaje sa tradicijom inicijacija,  poučava i predaje reiki drugim učenicima. Postoje neke preporuke da je najbolje da majstor prenosi znanje pojedinačno jednom učeniku, Tada majstor ima dovoljno vremena da se posveti učeniku i da mu prenese svo znanje tog određenog stupnja. No, iskustva su pokazala da je grupa od 4-6 učenika energetski daleko snažnija pa je i takav način učenja vrlo dobar. Ako se znanje prenosi istovremeno većem broju učenika, tada je preporučljivo da se to ne čini prevelikom broju učenika. Bolje je imati na tečajevima manji broj Ijudi. Tada majstor ima više vremena biti sa učenicima u istoj prostoriji, savjetovati ih o položajima dok oni međusobno rade razmjene energije. Na taj način on unosi u prostoriju svoju energiju koju učenici u tim trenucima itekako osjećaju. No, ja osobno nikada unaprijed ne odlučujem koliko ću inicijacija uraditi taj dan, nastojim slijediti energiju i inicirati u vrijeme kada ocjenim da je učenik spreman. Iz prakse to obično znači da nakon što grupa novih učenika obradi teoretski dio, u tom prvom danu se obično naprave dvije, a u drugom također dvije inicijacije. Preostali dio vremena se provede u razmjenama, u samotretmanima i u pripremama za inicijaciju.

                                                         strel.jpg (263 bytes) slijedeći elementi


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin