nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori    

  Poruka
Ako se štitiš od bilo čega, ti ne vjeruješ u ovo Postojanje, ti ne vjeruješ u Boga i njegovu nakanu da ti omogući mnoga životna iskustva kroz koja ćeš spoznati tko ti doista jesi. Ako se štitiš, ti nemaš povjerenja u svoj duhovni rad, ti nemaš povjerenja u svoj energetski prostor i Svjetlost koja te obavija. A u što onda ti doista vjeruješ?
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

 

Božji je Duh lebdio nad vodom. I Bog kaza;
Neka bude svjetlost! I bi svjetlost!

Od prvih smo se školskih dana pitali kako se to stvorio svemir, kakva je ta primarna sila koja je sve pokrenula, tko je iza te sile. Biblijska geneza nije nikada uspjela zadovoljiti pitanja znatiželjnih i znanstvenika. Ono što pripovijeda Mojsije djeluje kao lijepa pripovjetka koja je toliko nerazumna da čak ne budi preveliku znatiželju. Usprkos toj nerazumnosti postoje pojedinci spremni zakleti se da je svemir stvoren upravo tako kako je propovjedao Mojsije i da čovjek potječe od komadića zemlje oživjelog dahom Božjim. Malobrojni se trude pogledati što zaista piše između redova geneze i kako treba protumačiti simbolizam kojim se služio Mojsije. Malobrojni se, sasvim sigurno, pitaju postoji li ezoterijski ključ po kojem se može protumačiti ono što je Mojsije prekrio velom dječije pričice. Skriveni smisao, ustvari, postoji u svim svetim spisima. Poput svih velikih tajni prirode, i tajnu o stvaranju nisu mogle shvatiti osobe nepripremljene za istraživanje kao i one koje su se, kratko rečeno, zadovoljavale banalnim pričicama. Mojsije je bio upućen u tajnu egipatsku doktrinu i savršeno je dobro znao što želi reći. Prije sedamdesetak godina, prije otkrića nukleatne energije i svega onoga što stoji iza atoma, možda ne bismo mogli nikad shvatiti skriveno značenje pripovjesti. Danas je možemo razumijeti mnogo bolje, isto kao što možemo mnogo bolje upotrijebiti informacije koje nam priskrbljuju Vede da bismo uspjeli objasniti početak stvaranja (kreacije). Nećemo stići daleko, to je istina; naše intelektualne mogućnosti nam to ne dozvoljavaju. Ustvari, metoda kojom uspijevamo shvatiti sebe temelji se jedino na onome što nikada ne možemo učiniti: razumom isključiti um da bismo dali slobodni prostor našoj primarnoj inteligenciji, Sebstvu. Neće biti lako objasniti kako se pokrenula praiskonska energija da bi stvorila ono što percipiramo i ono što ne percipiramo našim osjetilima. Nastojat ću biti krajnje jednostavan pod cijenu de se ogriješim o netočnost, no ove obavjesti žele prvenstveno biti poticaj za nastavljanje traženja, i, iznad svega, za razumijevanje naše posljednje stvarnosti i načina njenoga ponovnog zadobijanja.
“U početku bijaše riječ i riječ tijelom postade, ” kaže Ivanovo evanđelje. “Na početku bi om i om je bio brahman”, kažu Vede. Om predstavlja korijen izraza janje ili ovan koji se kaže i Omn, Omon ili omen. Prema znanstveniku Schembariju u vrednovanju kreacije mi možemo krenuti samo sa stupnja koji pretpostavlja postojanje inteligentne en
ƒrgije i nepokretne materije. Naše se intelektualne sposobnosti zaustavljaju na ovoj granici. Inteligentna energija je pozitivnog predznaka i naziva se muškim principom. U Vedama je taj princip poznat pod imenom Puruša. U Egiptu se Puruša naziva Oziris. Isdto je kako poznat pod imenom Bog. Bog znači Svjetlost i svi termini kojima se označava Bog potiču iz istog korijena koji ima isto značenje; Deva, Divinsko, (božje), divus, jehova, iod ili yodh, Deus, Horus, Thor, Orsmuzd, Ammon, Rha, Re, Rama, Redentore(Otkupitelj). I Oziris, biti što znači oko, se također odnosi na svjetlo. Istim značenjem svjetla ili Energije tvori se ime Lucifera koji odgovara grčkom merkuru. U biti je Bog energija. U davnim vremenima ljudi nisu imali znanstvenu viziju energije već su je poistovjećivali sa svjetlom.
Nepokretna energija ima negativan predznak i naziva se Ženskim principom. U Vedama je poznata pod imenom Prakrti. U Egiptu Prakrti nosi ime Izida. Božanska energija se u Egipćana izjednačava s Bikom, a ezoterijsko kršćanstvo je kraj djetešca Isusa smjestilo vola koji naglašuje božanstvenost. I Isusa i krišnu su neposredno nakon rođenja dahom ugrijali vol i magarac. Vol predstavlja bika, energiju, Dobro i Svjetlo, odnosno Boga. Magarac međutim simbolički predstavlja Tamu ili materijalni svijet. U Indiji je Bik dobio ime Puruša, a magarac ime Prakrti. U Egiptu bi vola nazvali Oziris, a magarca Tifon. Tom simbolikom željelo se naznačiti da su Isus i Krišna rođeni od Boga i materijaliziran
ƒ. Nježna prisutnost dvaju životinja u priči o Spasitelja nosi duboko značenje. Običan je čovjek jednostavno prenosio priču o volu i magarcu koji su grijali Spasiteljevo tjelešce, a da nisu razumjeli znakove koji ukazuju na stvarnu božanstvenost jednoga bića. S druge strane neke su tajne bile namjenjene samo onima koji su ih bili u stanju razumjeti. Upućeni metafizički tražitelji shvatili bi, drugi bi ostali u neznanju. Kada razgovaraju dva kemičara ili dva fizičara, njihov je jezik nerazumljiv onima koji ne poznaju ta znanstvena pdručja. Svako područje ima svoj naročiti ili inicijalni govor koji isključuje uplitanje laika. Danas je mnogo inicijalnih govora. Tada je postojao samo jedan inicijalni govor, jer su se znanost i metafizika međusobno podržavale i ispreplitale. Naše putovanje u proces kreacije počinje prije Velikog praska (Big bang). U toj praznini, koju je nemoguće izraziti, prisutne su dvije energetske točke, jedna inertna, Prakrti, druga obdarena naročitom latentnom dinamikom, poput katalizatora, Puruša. Kada Prakrti, matrica ženske energije, potpuno slijepa i inertna, dođe u doticaj s Muškim principom ili Purušom, izbija iskra i kreira stvarnost koja se neprekidno mijenja. Pasivnost dviju matrica (aktivne i pasivne, pozitivne i negativne) otpada i njihova kombinacija određuje ovu našu prividnu stvarnost, zvanu maya. Dodir Prakrti s Purušom odredio je pokret. Dok je prije sve bilo nepokretno, najednom taj dodir kojega mi smatramo slčajnim, stavlja u pokret ono što prije nije pokazivalo nikakvog znaka života. Puruša je poriv koji mijenja Prakrti. Bez Puruše ne može biti reakcije. Puruša je inteligentni dio čitavog sustava i nazvana je zbog toga Bogom. On se pojavljuje kao katalizator koji određuje reakciju a istovremeno ostaje netaknut od početka do kraja. Ako je Puruša katalizator, neophodno je da Prakrti dođe u dodir s drugim oblikom energije kako bi počela alkemijska reakcija, koja će dovesti do stvaranja svemira. Puruša uvučena u mrežu Prakrti je kao insekt koji je upao u med. Insekt se otima, no što se više otima, više je slijepljen.

                                                        strel.jpg (263 bytes) slijedeći elemeti


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
Š Reiki magazin