nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  D o g a đ a n j a
Zagreb, 20. prosinca  2005.
Okrugli stol  - o prijedlogu Zakona o terapeutima 

   P r a k s a
  Komunikacija
  Biraj bolje za sebe
  Vježbe za peti uvid
  Blagoslov
  Pozdrav suncu
  Sweat lodge
  Pet tibetanaca
 

Aloha

Serge Kahili King

"Aloha" je poznati pozdrav i naziv za stav prijateljskog prihvaćanja po kojemu su starosjedioci havajskih otoka postali poznati. o, taj pojam također imenuje izuzetan način rješavanja bilo kojeg problema, ostvarivanja bilo kojeg cilja i postizanja bilo kojeg stanja uma ili tijela koje želite. Na havajskom jeziku "aloha" znači puno više od jednostavnog "zdravo", "doviđenja" il "ljubav". Dublje značenje ove riječi je "radosno (oha) pružanje (alo) životne energije (ha) u sadašnjosti (alo)".

Dok dajete tu energiju usklađujete se s univerzalnom (Božanskom) energijom koju starosjedioci Havaja zovu mana. A upravo je korištenje ove izvanredne sile tajna postizanja istinskog zdravlja, z sreće bogatstva i uspjeha. Način na koji se možete uskladiti s tom silom i učiniti da radi za vas toliko je jednostavan da možete doći u iskušenje odbaciti ga kao previše laganog da bi bio istinit. Molim vas, nemojte dozvoliti da vas privid zavede. I to je to. No, nešto tako jednostavno traži dodatna pojašnjenja. Blagosloviti nešto znači priznati ili zamjetiti pozitivnu odliku, osobinu ili stanje, s namjerom da se to čemu se dodaje priznanje ili što se zamjećuje poveća, traje ili ostvari. Blagoslovom učinkovito mijenjate svoj život, odnosno postižete ono što želite zbog tri razloga. prije svega, pozitivno usmjeravanje pozornosti vašeg uma pobuđuje pozitivnu univerzalnu stvaralčku energiju. Drugo, pokreće vašu vlastitu energiju prema vani, čime više univerzalne energije kreće kroz vas. I treće, kada dajete blagoslov na korist drugoga umjesto izravno sebi na korsit, zaobilazite moguće podsvjesne strahove i barijere u vezi onoga što želite sebi, dok istovremeno usmjeravanje pažnje na čin blagoslova povećava to isto dobro u vašem životu. Ono što je prekrasno u ovom procesu jest da blagoslov koji dajete drugima pomaže kako njima, tako i vama.

Blagoslov možete dati mentalno ili polaganjem ruke, ali uobičajen i najlakši način je riječima. Glavne vrste verbalnih blagoslova su:

Divljenje - davanje komplimenata ili pohvaljivanje nečeg dobrog što ste zamjetili. Npr. "Kakav lijep zalazak sunca", "Sviđa mi se Tvoja haljina" ili "Baš si zabavan"

Podržavanje - vrlo jasan iskaz blagoslova radi povećavanja ili trajanja nečega. Npr. "Neka bude blagoslovljena ljepota ovog drveta", ili "Blagoslovljeno zdravlje tvoga tijela".

Zahvaljivanje - iskaz zahvalnosti za dobro koje postoji ili se dogodilo. Npr. "Hvala Ti Bože, na pomoći", "Zahvalan sam za kišu koja hrani zemlju".

Očekivanje - blagoslov budućnosti. Npr. "Imat ćemo odličnu zabavu", Neka je blagoslovljeno povećanje Tvojih prihoda", Hvala za moju savršenu ženu/savršenog muža", "Sretan put", "Neka ti je vjetar uvijek u leđa".

Kako biste imali što je moguće veću korist od blagoslova potrebno je smanjiti ili u potpunosti odustati od onoga št ga poništava - kletve. Ne rade se o psovanju ili govorenju "ružnih" riječi. Tu se radi o onome što je u suprotnosti blagoslovu, tj. kritiziranju umjesto divljenja, sumnji umjesto podržavanja, okrivljavanju umjesto zahvaljivanja, brizi umjesto očekivanja s vjerom. Kad god činite nešto od toga poništavate dio učinka blagoslova. Dakle, što više proklinjete teže ćete ostvariti i duže čekati da se dobro od blagosloa manifestira. S druge strane, što više blagoslova dajete kletva će manje štetiti.

 


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin