nazovi 091 899 41 99    

     22.02.2006

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  D o g a đ a n j a
Pitanje M.M.-07. siječnja  2005.
Čini mi se da postoje dva izvora reiki-a u svijetu, jedan je Usui reiki a drugi je Tibetanski reiki. Po čemu se razlikuju? 

Pitanje P.P.-12. siječnja  2005.
Zašto se odvaja majstorski i učiteteljski stupanj? 

Pitanje Nikoline -14. listopada  2003.
Kako se gdja.  Furumoto usuđuje davati "cjenik usluga" jednak za sve bez obzira na sredinu u kojoj žive? 

Zahvala Željke iz Zagreba
Jedan svjetlosni pozdrav uz najljepše želje da se Svjetlost i dalje širi putem vaših riječi i vaših misli

Bezdan 21.veljače 2006
Moj problem je u tome kako sebi objasniti iskustvo "bezdana"

   P r a k s a
  Komunikacija
  Biraj bolje za sebe
  Vježbe za peti uvid
  Blagoslov
  Pozdrav suncu
  Sweat lodge
  Pet tibetanaca
 

Pitanje P.P. (21. veljača  2006. godine)

Poštovani gospodine Magdić!

      Evo pišem mail jer sam vidio na vašoj stranici da nudite pomoć onima koji su zastali na duhovnom putu. Moj problem je u tome kako sebi objasniti iskustvo "bezdana".U tom iskustvu sam shvatio što znači Budhina izreka "život je patnja". Shvatio sam što znači istinska dvojnost života koja se odražava u svemu.Najgore što sam shvatio koliko čovjek može nisko pasti,odnosno što znači istinska nemoć, osamljenost i tuga. Iz toga je proizašao osjećaj "gađenja" spram samog života. Uopće neznam razloge kako je do tako nečega došlo,ali to nije niti bitno,jer sama pomisao na to da su takva stravična iskustva uopće moguća u stvarnosti-to rastvara um i srce,odnosno jednostavno si ne mogu objasniti zašto je to tako.Sve nekako gubi smisao i postaje relativno. I tako iz pokušaja da se izbavim iz toga proučavam duhovnost,religije,filozofiju itd. Ali sam shvatio da su to sve teorije, ideje, konstrukcije, dogme itd. One ne mogu izlječiti moj najdublji osjećaj a taj je da sam samo promatrač(bez prave moći) kojemu se život jednostavno "dešava"-htio ja to ili ne htio.Pod tim "dešava" mislim na to da samnom(u biti i neznam, tko je taj "ja") vladaju sile koje kategoriziramo kao npr. Bog, vrag, dobro, zlo, duh, duša, um, moje vlastite misli, osjećaji, strahovi... sve to kao da nisam pravi ja a svaka od tih sila vuče na svoju stranu.Sve mi je to postalo preveliki teret i želim se jednostavno osloboditi.A slobodu shvaćam
apsolutno, tj.sloboda za mene ne znači naprimjer;"biti u skladu sa svojom dušom", ili robovati bilo moralu, bilo grijehu, bilo savjesti, bilo vlastitim osjećajima ili mislima. Sloboda za mene znači biti svjesni izvor tih stvari a ne objekt koji se ponaša po njihovoj direktivi neznajući njihov pravi izvor i smisao. Sloboda je za mene iznad dihotomije dobra i zla,gdje ne postoje nikakve "nužnosti". Ne govorim ovdje o tome da ne bi trebao imati problema,već o tome kako biti gospodar
i stvoritelj problema a ne njihova žrtva,a mislim da takvo razmišljanje hoće samu tajnu života kao odgovor. Jer onaj tko je u "paklu" ne zadovoljava se sa površnim odgovorima i racionalnim objašnjenjima života,već traži "krajnju spoznaju", nešto jedinstveno i apsolutno.I zašto da onda ulazim u nekakvu duhovnu praksu za nekakva djelomična rješenja i
djelomične spoznaje,a zapravo tražim spoznaju sebe samoga(princip sve ili ništa); jer na kraju krajeva "bezdan" se prikazao kao beskonačan i neshvatljiv i za sada ostavio najsnažniji utisak, pa zar nije normalno naprosto zahtijevati naći krajnji uzrok toga a ne se zadovoljiti nekakvim slabašnim olakšanjima. Duhovnosti preferiraju ka "dobru" ali zar se nitko ne pita zašto uopće zlo postoji i otkud izvire(ovdje moram napomenuti da mi se priče o slobodnoj volji prema činjenju zla čine jako glupe,jer ionako se dešava šta se dešava htijeli mi to iline)? Stoga se ne mogu prisiliti na sljeđenje nekakvih principa(religijskih,moralnih i sl.). Meni se više sviđa ideja o Jednoti svih stvari;-znači pojam iznad dihotomije. Znači,da završim-volio bih znati smisao svega ovoga ali znam i to da ne postoji racionalno objašnjenje pa ga niti ne tražim-tražim apsolutnu spoznaju.
        Možda je sve ovo napisano "ludo" ali ionako to nikad nije bio moj plan da pišem ovako nešto, već su me spomenuta iskustva navela da tražim dok ne otkrijem odgovore na njih.Pa eto,ako možete i želite,volio bih čuti komentar "iz viših izvora"(a može i vaš osobno).
                               Hvala i lijep pozdrav!

 


  Odgovor Vladimira Magdića (21. veljače 2006.)

Dragi prijatelju, vaše dileme ne iziskuju jednostavan odgovor, pa ću pokušavajući slijediti vaš mail, prenijeti vam svoja viđenja oko tih dilema i pitanja.

U majstorskom stupnju Reiki-a postoji simbol čija mantra znači otprilike «van svake dualnosti». Kada sam pokušao taj simbol i njegovu mantru ukomponirati u ovaj fizički  i svoj vlastiti život, shvatio sam da to ipak ne znači biti u jednom, naprosto zato što si uvijek svjestan da postoji dualnost i u svakom trenutku si je svjestan. Takorekuć nisi u mogućnosti sebe prepustiti u to jedno jer ti život stalno i stalno nameće dualnost. Shvatio sam da je naprosto moraš proći isto tako kao što student prije studija mora završiti osnovnu školu. Tek kada presrastemo to stanje i kada stanje dualnosti i stanje van dualnosti prihvatiš kao jedno, tek tada si JEDNO. To ne znači da si van utjecaja fizičkih zakonitosti, to samo znači da si u sebi pomirio jedno i drugo te da si sebe stavio u stanje JEDOGA. Nemojmo zaboraviti da je i Kristovo fizičko tijelo  imalo potrebu kao što ima i naše fizičko tijelo. Ali njegova svijest je bila JEDNO. U duhovnom svijetu nema preskakanja stanja svijesti. Kao što i sami kažete život nam se dešava i stavlja nas u različita iskustva. Vi kažete da na to nemate utjecaja. No, ja na to gledam malo drugačije. Možda nemate svjesnog uticaja, naprosto zato jer trenutkom vašeg rođenja vi ste preuzeli obavezu da prođete kroz određena životna iskustva kroz koja učite. I ukoliko to tijekom življenja zaboravimo, navedena iskustva ćemo sticati prisilno a ne dobrovoljno. Dakle, pružena nam je mogućnost da iskustva stičemo dobrovoljnim pristankom ali isto tako ako od toga odustanemo i ako pokušavamo od njih pobijeći, život će nas na to naprosto prisiliti. Kažete da se želite osloboditi i navodite što za vas znači biti oslobođen i ja vas razumijem, no zaboravljate da prije samog oslobođenja morate proći sva ova iskustva. Vi biste ih htjeli preskočiti a život vam to ne dopušta. Vi sebe doživljavate kao žrtvu tog iskustva, koja ne može utjecati na događanja, zato vas i podsjećam na dogovor duše i univerzuma prije nego što ste rođeni. Ako ste tada pod utjecajem karme pristali na taj put kojim danas hodate, tada ne postoji način da siđete sa tog puta prije nego ga prođete. Tek onda možete doći u stanje oslobođenosti. Stoga vam predlažem mogućnost koju imate a to je da se pomirite sa sobom. Da ne tražite više nego što možete, da ispoštivate određena pravila koja vam nisu nametnuta već su posljedica dosadašnjih djelovanja a to zovemo karmom. Karma je neumoljiva i ona teži da se realizira. Vi neke stvari koje karma nameće možete izbjeći pod uvjetom da ju počnete iscjeljivati, odnosno, na taj način mijenjati.

Dakle, naprosto ne postoji način da izbjegnete djelomične spoznaje prije nego što postanete apsolutna svijest. To je stoga jer je to proces koji traje i koji prožima sve vaše živote.

Kad govorim o pomirenju sa samim sobom pod tim podrazumijevam da se treba dovesti u stanje svijesti gdje je svaka vaša stanica pomirena sa sobom. U tom stanju nema pitanja i nema odgovora. Što dolazi vi prihvaćate. Ponekad to nije jednostvno zato što nam život donosi i teška iskustva. Ali upravo kroz njih se najbolje uči. Možda vam ovo djeluje filozofski ili možda naučeno, no ja vam pokušavam reći da kada je neko teško iskustvo iza nas, niti približno ne izgleda teško kao što je bilo dok smo bili uronjeni u njega. 

Zašto ne biste pojednostavili stvari, vi ste si postavili cilj a to je apsolutna spoznaja i to je dobro. Što vam je preostalo? Da koračate malim korčićima do tog cilja. Jedino ako imate mogućnost doseći taj cilj jednim skokom tada ga učinite. Ali moje iskustvo mi govori da to nije moguće, odnosno da se to događa vrlo rijetko, samo nekim izabranicima ovog univerzuma a i to nije slučajno jer su već unaprijed predodređeni za to.

Dragi prijatelju, ja ne znam da li sam vam pomao bilo kojom rečenicom, no ako jesam ja sam sretan zbog toga. Ja vas razumijem i vi imate moju podršku u mnogim vašim stavovima no životna praksa je nešto drugo. Morate je proživjeti...... Vladimir Magdić!

 


Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin