nazovi 091 899 41 99    

     21.12.2005

Reiki   |  Praksa   |  Hrv.iscj.dani   |  Poruke  |  Pojmovnik   |  Duh.velikani   |  Razgovori  

  Poruka
Čemu se brineš, ništa nije tako strašno kako ponekad izgleda. Moraš znati da o tebi, i samo o tebi ovisi kako ćeš doživljavati vanjske događaje. Možeš ih primati onako kako dolaze i reagirati na njih tako da činiš najbolje što možeš. I to je doista sve što možeš učiniti sa svoje strane.
   R e i k i
  Četiri aspekta
  Devet elemenata
  Kodeks
  Reiki etika
  Inicijacija
  Povijest (Phillys)
  Povijest (Evan)
  Reiki simboli
  Iscjeljujuća snaga
  Darovi prvog stupnja
  Reiki za mir
  Reiki za uspjeh
  Reiki istraživanja
  Kristal na sjev. polu
  Usuiev satori
  Dnevnik H.Takate
  Reiki u svjetlu kršćanske antropologije
  Reiki je savršen
  Programiranje Reikia
  Reiki zvuk
Da li je Reiki moć?
Reiki baklja
Što za mene znači Reiki?

Četiri aspekta
Ono što Usui sistem prirodnog iscjeljivanja razlikuje od drugih tehnika koje sebe tadoder nazivaju Reiki-em jeste razrađen sistem od četiri aspekta i devet elemenata, koji se medusobno prožimaju i koje svaki reikista razumije ponaosob, ovisno o svijesti i dubini poimanja Reiki-a. Majstor može jedan manji dio prenijeti praktikantu ali se dubina spoznaje može postići samo vlastitim iskustvom. Ipak ih ovdje napominjem, ne zato kako bih svojom vlastitom spoznajom prenio to znanje (jer je to nemoguće), već zato da se praktikant može smjestiti i pronaći svoje jasno mjesto u tom sistemu. Aspekti su stepenice napretka preko kojih koračamo dok prakticiramo Reiki. Možda ih, dok koračamo kroz Reiki nećemo biti svjesni, no oni će nam se pokazati kad složimo mozaik Reiki-a, kad ga utjelovimo maksimalno koliko možemo. Ovdje su navedena četiri aspekta, no to ne znači da je to jedina istina i da ih ima samo četiri. To samo znači da je Phillys sa svojim iskustvom dotakla ta četiri aspekta i o njima govori. I ona sama je svjesna širine i dubine Reiki-a i ostavlja mogućnost da nije dotakla sve i da je moguće da se Reiki može doživjeti kroz još neki aspekat kojeg u ovom trenutku ona nije svjesna. Moguće da je taj aspekt prosvjetljenje ali ovom prilikom ne bi bilo upitno da govorimo o nečemu što nije naše iskustvo. Dakle, aspekti koji su navedeni su iskustvo kroz koje je netko već prošao i kroz koje praktikanti prolaze. To ne znači da ih svi moramo dotaćito samo znači da ćemo ih moći prepoznavati kao takve u trenutku kada doista to i utjelovimo. No, neki će utjeloviti samo prvi aspekt, ili drugi, a treći i četvrti će im ostati vječno skriveni. Neki će otići mnogo dalje i dotaći možda mističnu formu ili čak doseći prosvjetljenje.

1. UMIJEĆE ISCJELJIVANJA

Ovaj aspekt je poznat svim reikistima. Majstor-učitelj prenosi znanje na učenike i nakon inicijacije (usklađivanja) učenik stiče znanje kako polagati ruke prvenstveno na sebe a zatim i na drugoga. Zatim učenik polagano, kroz svoja vlastita iskustva,   ulazi sve dublje u znanje o reikiju i stiče znanja o energetskim nivoima, o načinu kako pristupiti osobi koju tretira s puno ljubavi i razumijevanja, o tome kako pripremiti sebe i prostor za ugodan tretman i s koliko poštovanja prilaziti Reikiju. U ovaj aspekt spada i sticanje znanja o iscijeljivanju sa II stupnjem Reiki-a, gdje učenici dobivaju znanje o simbolima, o njihovim mantrama, o crtanju tih simbola i njihovoj upotrebi, o iscjeljivanju uzroka i posljedica, o iscjeljivanju na daljinu, o radu na daljinu koje ne ovisi niti o vremenu niti o prostoru. U ovom aspektu se otvaraju mnoga pitanja; npr. tko iscjeljuje, o čemu ovisi iscjeljenje, zašto se negdje to iscjeljenje događa a negdje ne, i mnoga druga, koja će postati odgovorena samo kroz vaša vlastita iskustva. Neće vam biti dovoljno pročitati ili čuti neku pricu ili nečije tuđe iskustvo o iscjeljenju, vama će biti potrebna vaša vlastita iskustva i vaše vlastito učešce u tim iscjeljivanjima. Reiki je vrlo blag i tih, radeći ga reovito, nećemo niti primjetiti da napredujemo. Moguće je da ćemo i dalje jedno vrijeme biti u dilemama, u sumnjama, u preispitivanjima samih sebe, ali je to naprosto tako kako je. To je naša ljudska priroda i mi smo takvi, kakvi smo. Kroz sve to napredujemo, mijanjamo sistem vrijednosti i lagano se pomičemo na svom putu. Reiki nam vremenom postaje svakodnevica, budimo se s njim i liježemo s njim, postaje nam i tehnika i način življenja, što je vrlo dobro i što nas gura naprijeddo slijedeće stepenice.

2. OSOBNI RAST

Prije otprilike dvadesetak godina Reiki-u se pristupalo više radi osobnog rasta i o ovom aspektu se vodilo daleko više računa. Reiki je mnogo univerzalniji nego ga mi ljudi možemo razumjeti. On nas tokom našeg redovitog rada vodi sve dalje i dalje. Traži od nas promjene i mi u njemu osobno duhovno rastemo i napredujemo. Posebno se to odnosi na reikiste II stupnja, koji meditirajući na simbole mogu vrlo brzo potaknuti svoj duhovni rast. Simboli su sveti i močni, oni sa sobom donose svjetlost i svijest Izvora, prilagođavaju nas Univerzalnom i mjenjaju nas u tom pravcu, i to samo onoliko koliko mi dopustimo sebi da se mijenjamo. Dok rastemo i ne znamo da rastemo. I upravo tako treba biti. Kad bismo potpuno bili svjesni svoga rasta možda bismo istog trena stali i prestali rasti, možda bismo mislili da smo dovoljno naučili, da više nemamo što primiti i da smo dovoljno mudri da bismo dalje učili. A tog trenutka prestaje razlog zbog čega smo tu. Mnoga su nam iskustva potrebna da bismo spoznali TKO SMO, naš osobni rast nije ničim omeđen, može trajati ovaj cijeli život, može trajati i mnoge druge buduće naše živote, nigdje nije rečeno gdje počinje a gdje završava.

3. DUHOVNA DISCIPLINA

Temelj na kojem počiva skoro svaka disciplina, inače ne bi bila disciplina, jest redovit i uporan rad. Mi izabiremo Reiki kao način života, način mišljenja i način djelovanja. Izabiremo stoga što smo kroz prethodna dva aspekta iscjelili ili još uvijek iscjeljujemo sebe, svoje patnje, iscjeljujemo svoje stavove, svoje emocije, misli i svaku drugi oblik svoga Postojanja. Kroz to iscjeljenje dolazimo do spoznaje da je ovaj svijet darovan meni ali i tebi, da svakom živom biću i stvoru dajem svako pravo i svaku slobodu, kao što dajem i sebi. Spoznajem viši smisao svoga života i života čitave ljudske rase. Pokušavam sebe smjestiti u Božju osmišljenost i svakog dana pokušavam sebe odrediti u svjetlosti Ljubavi božje.

4. MISTIČNA FORMA

Kanalizirajući Reiki energiju, često se i sami upitamo kako dolazi do iscjeljenja. Nakon što iskusimo misterij tretmana i kada primjetimo na primatelju poboljšanje zdravstvenog i općeg stanja, ne možemo sebi u potpunosti objasniti kako se je to dogodilo i tada doživljavamo Reiki kao kao nešto mistično, nešto što je u svojoj dubljoj razini od nas skriveno. Posebno tu mističnost doživljavaju majstori pri inicijacijama. Nakon što se inicijacija obavi, svi prisutni doživljavamo malo čudo - inicijant postaje kanal Reiki-a i iz njegovih dlanova počinje zračiti toplina i počne teći iscjeljujuća energija. Zar to nije mističnost? Nemoguće je nama ljudima objasniti kako se to događa i što je to što osposobljava ljude da počnu kanalizirati Reiki. Očito da simboli u sebi već sadrže tu mističnost koja osposobljava ljude da mogu služiti kao kanal za samoiscjeljenje i iscjeljivanje drugih.Isto tako, nam se otvaraju nove i nove mogućnosti, dublja spoznaja samog sebe i cjelokupnog žćvota. Moguce je prodrijeti u samu srž koju naprosto nije moguće prenijeti nikom drugom, te koja je samo naše vlastito iskustvo i koja nam pokazuje naš vlastiti odnos s Bogom i čitavim ovim Postojanjem.


    Kako završiti tečaj?              Ukoliko se odlučite za mene!
U pravilu, vrlo jednostavno, dovoljno je da u Vama sazrije odluka za to. Izaberite majstora i kontaktirajte ga! Sve ostale upute ćete dobiti od njega.
Kontaktirajte me, na telefon ili putem e-maila. Tečaj se može održati samo za Vas ili za grupu. Sve ostale upute ćete dobiti u usmenom kontaktu sa mnom.
Val za valom
Živi život moj anđele
Predajem te svjesno Bogu
Tko ti doista jesi?
Ja jesam
Kontrolna misao
Živi u ispravnosti
Svi smo Božja djeca
Samo koračaj
Poštuj životni prostor
Rodi se u meni
Mali Budha
Reiki samotretman
Meditacija na simbole
Čakre - kola života
Sveukupnost
fsdfasfas
   Preporučujem stranice
Hrvatski Reiki savez
Hrvatski iscjeliteljski dani
Sweat lodge                          
fsdfasfas
   Tekstovi
Energetski brak
Evanđelje
Isus je živio u Indiji
Mojsijeva kozmogonija
Torinsko platno
Postoji li "recept" života?ffas

 

           Ovdje možete:
Postaviti pitanja iz duhovne prakse
Ako prakticirate redovito svoju duhovnu praksu a istovremeno se osjećate kao da stojite i da se ništa ne događa - onda je ovo pravo mjesto za Vas. Postoji očito pitanje koje morate postaviti ali nemate kome. Ako se slažete - postavite ga! A ja ću Vam pokušati odgovoriti na njega, ne iz uma već će biti iskanaliziran samo za Vas. Nakon toga, kada ga pročitate i kada saživi u Vama, tek onda sudite !
Izmjeriti svoj bioenergetski potancijal
Jeste li se ikad zapitali imate li iscjeliteljskih sposobnosti. Ako Vas to interesira a niste sigurni možete li to - ispunite ovaj mali upitnik. Možda će Vam upravo to biti poticaj da se pokrenete i da ovaj svijet dobije još jednu osobu koja radi za dobrobit čovječanstva.
Izmjeriti svoj radiestezijski potancijal
Htjeli bi ste se baviti radistezijom, ali niste imali priliku provjeriti možete li to: Sada imate priliku upravo to pitati!
Ispitati da li spavate na lošem mjestu?
Štetno zračenje, posebno ono kojem ste izloženi nekoliko godina i koje može biti vrlo jako - može biti uzrokom vaših zdravstvenih problema. Ako se budite noću, posebno između dva ili tri sata, ako se osjećate iscrpljeno i bezvoljno i ako imate česte glavobolje, možete mi se obratiti, možda je upravo uzrok u štetnom zračenju.
master.gif (10234 bytes)
Vladimir Magdić
Email: vladimir.magdic@zg.htnet.hr
Adresa: Škrile I/10, 47300 Ogulin
Mob: 091 899 41 99
© Reiki magazin